Barça

Penyes barcelonistes

Penya Barcelonista de Collsuspina

En companyia és millor

La Penya Barcelonista de Collsuspina va néixer a l'inici de l'etapa de més èxit del FC Barcelona en l'àmbit esportiu i ha tingut “molt pocs disgustos”

L'agrupació té pocs membres que siguin també socis del club blaugrana i, per tant, no viatgen mai sols; ho fan sempre amb penyes properes de les comarques d'Osona i el Ripollès

Una de les activitatsfixes en el dia a dia de la penya
és viatjar arreu per animar l'equip: “En les finals no fallem mai”, diu el president

Els culers han viscut moltes alegries en els últims anys, però històricament també han viscut llargues èpoques de decepcions. A les penyes barcelonistes, els passa el mateix. N'hi ha, però, que compten gairebé els seus anys de vida per temporades d'èxits. És el cas de la Penya Barcelonista de Collsuspina, nascuda el 2003. A aquesta agrupació encara d'Osona i que ho serà de la futura comarca del Moianès, el FC Barcelona li ha donat “pocs disgustos”, assegura, somrient, el president Josep Petitbó. La veritat és que el naixement de la PB Collsuspina ha coincidit amb una de les etapes més glorioses del club blaugrana, i de fet per això va néixer. “Ens reuníem gent del poble i vèiem guanyar l'equip, i algú va tenir la brillant idea de crear una penya. I dit i fet!”, afirma el president, que ho és des del dia de la fundació. “Sóc el més gran de la junta”, explica Petitbó, que assegura que “tothom volia que fos president” i va acceptar el càrrec de bon grat. Collsuspina és un poble petit –té uns 350 habitants– però els membres de la penya són molt actius. Tot i ser pocs socis del Barça dins la penya, sempre hi ha algú que viatja fins a Barcelona per veure l'equip al Camp Nou. “No podem organitzar un autocar perquè no som prou gent, així que cada setmana ens ajuntem amb alguna penya del voltant i fem el viatge amb ells”, afirma Petitbó.

Malgrat no poder fer-ho en solitari, a la PB Collsuspina, no li falten ganes de viatjar i seguir el Barça. És habitual que membres de l'agrupació es desplacin arreu d'Espanya i Europa per animar el seu equip. Navarra o Sant Sebastià han estat escollides per la penya per acompanyar el Barça, a més de visitar, evidentment, la ciutat, en diverses ocasions. “On no fallem és en les finals. Mai”, comenta Petitbó, que explica que tot i no poder anar-hi un grup nombrós de socis sempre hi ha “algun representant”. “El problema que tenim és el nombre d'entrades, com totes les penyes. Com que som pocs socis del Barça, si no ens toquen com a particulars depenem de les que ens dóna el club com a penya, que són poques”, diu el president de la penya. Viatgen amb les penyes veïnes, amb les quals l'amistat és tan gran que van participar, l'any passat, en la celebració del 10è aniversari de la PB Collsuspina. A més d'una sessió tècnica per a nens dirigida per l'exjugador Paco Clos, van fer un dinar de germanor: “Vam ser molta colla”, recorda Petitó.

Les dades
2003
Any
de fundació de l'agrupació de la comarca del Ripollès
100
socis
té actualment la penya
DEMÀ
Reunió del FC Barcelona amb la Federació de Penyes Barcelonistes de Ponent Nord
Tremp (Lleida)
Xerrada organitzada PB Pineda de Mar
Pineda de Mar (Barcelona)
DISSABTE 28/03
Partit al Miniestadi entre la Selecció de l'Agrupació de Penyes i la PB de Nova York
Barcelona
Fira del col·leccionista organitzada per la Penya Bagà Blaugrana
Bagà (Barcelona)
3a Cursa Barcelonista organitzada per la PB Antoni Camps
Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona)
V Torneig de Golf i III Torneig de Pàdel organitzat per la Federació de Penyes Barcelonistes del Barcelonès Est
Can Cuyàs (Barcelona)
DIUMENGE 29/03
I Trobada de Penyes Barcelonistes de l'Empordà i la Catalunya Nord
Torroella de Montgrí (Girona)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)