ACB

Bàsquet

Copa

El lloc per redimir-se

El Barça Lassa, ofegat per una espiral de negativisme dins i fora de la pista, debuta avui (21.30 h, #0) en els quarts contra l'Unicaja

Bartzokas no disposarà de Navarro ni de Doellman, i té els dubtes de Renfroe i d'Oleson

No es recorda una situació tan tibant com l'actual en el Barça Lassa. L'equip arriba al primer pic del curs, rodejat de dubtes. I no tan sols pel titubejant trajecte que està traçant –aquest 2017, 5-8 entre la Lliga Endesa i l'Eurolliga– o un joc buit de contingut, sinó perquè l'ambient dins el vestidor no sembla el més saludable per afrontar un repte de tanta magnitud com la copa.

L'equip va arribar dimecres al vespre a Vitòria –així ho determina l'ACB a tots els participants– i ahir va exercitar-se a Mendizorrotza. “Hem d'acceptar la nostra situació. No som favorits, i aquesta és la realitat, però només em sentiré satisfet si guanyem el títol”, explicava Bartzokas, conscient de l'exigència al club blaugrana, que no ha guanyat cap títol de pes des de la temporada 2013/14. El tècnic també sap que s'ha d'anar pas a pas i el repte d'avui és l'Unicaja, que ja el va derrotar el 27 de novembre al Martín Carpena (95-89), en la pròrroga.

Maldecaps

Més enllà del potencial del rival –que també–, al tècnic el preocupa l'estat de la infermeria. Assumides les l'absències de Navarro i de Doellman –ahir a Vitòria, va insistir que no jugaria per la lesió al soli de la cama dreta–, Oleson continua essent dubte i hi ha força optimisme amb Renfroe. De fet, al base se'l va donar d'alta ahir. El límit per fer-ho era a les vuit del vespre. Tot un galimaties, que va propiciar que el cos tècnic decidís endur-se amb l'expedició Peno i Aleix Font.

És evident que tot això condiciona, però la competició no espera a ningú i, si pretén competir, el Barça Lassa ha de millorar les prestacions de les últimes setmanes. Principalment, ha de volatilitzar la tensió exhibida, mitigar les pilotes perdudes –una de cada cinc possessions la malmet així– i, sobretot, endurir la seva defensa. En la lligueta entre els vuit equips de la copa, és qui acredita el pitjor rating defensiu (punts rebuts per 100 possessions), amb 118.

Encara que hi arribi esperonat per la seva última victòria –de qualitat, contra el Madrid–, el trajecte de l'Unicaja aquest curs no ha estat cap bassa d'oli. De fet, a finals del mes passat, el Martín Carpena va xiular l'equip i el tècnic. Coses dels estats d'ànim i de les dinàmiques. Després de la seva absència de fa un any, els verds hi tornen per alçar la veu i sorprendre el Barça Lassa, a qui no ha eliminat mai en el torneig. Des del seu enfrontament, hi ha hagut un canvi de pivot (Omic per Ndiaye) i ha tornat de la lesió Nedovic, ara en forma. L'Unicaja acredita el millor percentatge en triples (39,35%) i fins a nou elements poden anotar-ne. Un perill.

Un equip ferit com ara el Barça treu força d'on no en té. Utilitzaran la copa per demostrar que són millors del que la gent diu. Són dels millors d'Europa
Joan Plaza
Vull demostrar que l'equip sap competir, fer somiar la gent. Tinc ganes de portar l'equip lluny, al títol si és possible
Joan Plaza
4-0
Balanç
favorable al Barça Lassa en la copa. L'últim duel van ser les semifinals del 2015 (87-79).
17
punts,
amb 70% en tirs, i 3,5 rebots en 23,5 minuts de Vezenkov en dos duels sense Doellman a l'ACB.
L'Unicaja ha guanyat el Madrid i estan en un bon moment. Són un equip agressiu en defensa i molt competitiu
Georgios Bartzokas
Tenim unes circumstàncies difícils i l'únic que puc prometre és que lluitarem i estarem junts. Però l'objectiu aquí, al Barça, és sempre el títol
Georgios Bartzokas
Hem de construir una mentalitat per competir sempre i a tot arreu, sigui al Palau o a la Xina. I no ho estem assolint, sigui per lesions o falta de jugadors
Georgios Bartzokas

València-Herbalife, amb comptes pendents

El València i l'Herbalife encetaran la jornada d'avui al Buesa Arena (19 h, #0), amb un enfrontament que promet, entre dos dels equips més corals de la Lliga Endesa. Els taronja han guanyat els dos partits d'enguany –75-84 a Las Palmas i 86-81 a la Fonteta, el 28 de gener passat–, però en el record hi ha el partit de quarts de l'última copa, a la Corunya, en què l'equip llavors dirigit per Aíto García Reneses va imposar-se per 78-83. Els canaris acabarien arribant fins a la final, que perdrien contra el Madrid.

El València arriba amb tot l'equip disponible i una dinàmica guanyadora, però el tècnic, Pedro Martínez, no se'n fia ni un pèl, del seu exequip: “L'Herbalife és un equip que sempre torna, amb un magnífic esperit i mentalitat guanyadora.” El preparador canari, Luis Casimiro, s'ha espolsat qualsevol favoritisme, al·legant que té molts jugadors amb problemes físics. És el cas de Ryan Hollins –ja no va participar diumenge a la pista de l'Iberostar–, Rabaseda, McCalebb i Hendrix. En tot cas, l'equip canari ja ha demostrat àmpliament la seva capacitat de competir en aquest tipus de torneig. I a Vitòria, fa tot just uns mesos, va alçar la supercopa, el primer títol de la seva història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)