FEB

Mai no és impossible

L'Spar Citylift Girona necessita més solidesa per portar la final al límit contra el Perfumerías Avenida, al qual no ha pogut guanyar aquesta temporada

L'equip gironí acumula més ofici i experiència que a principi de curs, però el rival i gran favorit encara el supera

L'Spar Citylift Girona ja sap que acabarà la temporada sent on havia de ser, és a dir, en les finals. Mentre la jerarquia del bàsquet femení FEB sigui de dos equips, les coses seran així. Ara bé, no és el mateix acabar com a subcampions de lliga i copa que acabar amb un títol a la butxaca. No és igual guanyar que perdre, i no és igual perdre per 2-0 que perdre per 2-1, ni tampoc perdre per 2-0 competint que caure sense opció. Són matisos, però importants.

L'Uni s'enfronta al gran mur d'aquesta temporada, el Perfumerías Avenida. No l'ha guanyat en cap dels tres partits –és l'únic que es manté imbatut contra les gironines– i la derrota encaixada per l'Uni a Fontajau en la final de copa la té clavada ben endins.

És una final, amb tot el component de lucidesa que requereix. De lucidesa, d'ofici i d'experiència en aquest tipus de partits, l'Avenida n'ha demostrat més fins ara. Té jugadores amb moltíssima experiència (Domínguez, De Souza, Milovanovic, Givens...), però també és una certesa que l'Uni n'ha anat guanyant, encara que sigui a còpia de derrotes.

Revertir els precedents

Quan l'Uni va guanyar la lliga, va clavar un 4-0 a l'Avenida. Dues victòries en fase regular i dues més en la final. Inapel·lable. La temporada passada va començar amb un nou triomf en la supercopa (5-0), però els tres enfrontaments següents previs a la final de lliga (dos de fase regular i la semifinal de copa), i també el primer partit de la final, van ser per a les castellanes. Quatre derrotes gironines seguides. Malgrat tot, l'Uni va forçar el tercer partit de la final trencant la ratxa en una pròrroga a Fontajau i en el matx definitiu, que va començar perdent per 36-13, va trobar arguments per igualar el partit amb el desenllaç proper (57-57) i no va guanyar la segona lliga seguida perquè Jordana va fallar un triple, i Givens, dos tirs lliures. Tot això, amb només set jugadores i fent molts minuts de zona.

Falta un pas més

Segur que Èric Surís i els seus ajudants prepararan totes les trampes tàctiques possibles. Faran falta, però també caldran arguments que només estan en mans de les jugadores. Per competir molt millor que en els dos partits de fase regular i, per si l'Avenida el porta al terreny dels errors, tenir prou maduresa per si el partit fa cara de canviar de mans com en la copa (aquell 21-2, del 30-45 al 51-47, va ser letal), saber aturar el partit fins i tot al preu d'alguna falta. Contra l'Avenida, el pecat més greu és permetre que se senti més guanyador del que ja és.

LA PARET

Només hi ha un equip al qual l'Uni no ha pogut guanyar aquest curs: l'Avenida

Miguel Ángel Ortega renova amb l'Avenida

Que tot va bé a Salamanca ho demostra que, a diferència de temporades anteriors, el club ara ja ha renovat l'esquelet de la plantilla i ahir va fer oficial la continuïtat de l'entrenador català Miguel Ángel Ortega (en la imatge, abraçant-se amb el president del club, Jorge Recio), per una temporada més. Amb ell, l'Avenida ha tornat a l'elit de l'Eurolliga (va forçar el tercer partit de quarts contra el Fenerbahçe, el subcampió) i ha guanyat tots els títols FEB, lliga, copa i supercopa, per aquest ordre, als quals es podria afegir una altra lliga. És clar que els títols i el segell que ha donat Ortega a l'equip han permès fer aquesta planificació avançada. “En un moment dolent per a mi, quan vaig sortir de Girona, em van trucar, i això per a un entrenador és genial. Sempre els deuré alguna cosa, i jo els deutes els pago”, va dir Ortega en l'acte oficial de renovació.

A més d'Ortega, l'Avenida s'ha assegurat la continuïtat de Sílvia Domínguez i Ada Elonu per dues temporades més, i de Chrissy Givens i Erika de Souza un any més. Laura Quevedo i Ángela Salvadores (jugadores de rotació) tenen dos anys més. I és molt a prop de tornar María Asurmendi, una jugadora que, per caràcter i esperit, encaixa perfectament amb Ortega i que ja va jugar a Salamanca amb el tècnic català la segona meitat de la temporada 2015/16.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)