ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Prescindeixen de Faverani

Lliga Endesa. El Barça anuncia un acord de rescissió amb el pivot, amb un rendiment decreixent i que fa dos mesos que està fora de l'equip, lesionat

No ha fet ni falta que hagi acabat el curs perquè el Barça Lassa hagi ja iniciat l'operació sortida. Si no fa ni una setmana va anunciar la rescissió del contracte de Shane Lawal –ara treballant amb el Divina Joventut–, ahir va fer el mateix amb Vítor Faverani, desestimant una opció que tenia per prorrogar-lo fins al 2018. El pivot brasiler no participava en cap partit oficial des del 17 de març, a la pista del Darussafaka. Inicialment, el club va estipular un període de baixa de tres setmanes, però ja no s'ha tornat a recuperar dels seus problemes de genoll –els mateixos que ha arrossegat els últims anys– i, en vista de les poques possibilitats de recuperar-lo de cara a l'imminent play-off, les parts han entès que la desvinculació era el millor.

Faverani (2,12 m, 1988) només ha disputat 15 partits des de la seva arribada, a mitjan gener, per cobrir la baixa de Joey Dorsey. El seu primer duel va ser enlluernador –contra l'Anadolu Efes, va fer 18 punts i 8 rebots en 26 minuts–, si bé el seu rendiment aniria caient fins a no tenir mena de rellevància en el joc. En la Lliga Endesa ha acreditat 9,2 punts i 5 rebots en 16 minuts (6 partits) i en l'Eurolliga les seves xifres són menors: 7,7 i 4,2 rebots en 15 minuts de mitjana.

Avui, dia límit

Tots els equips que participin en el play-off, llevat del Madrid i el MoraBanc, que inicien la seva sèrie la setmana que ve, tenen de termini fins a aquesta tarda, a les vuit, per inscriure jugadors a la Lliga Endesa. Des de llavors, ja no es podrà fer cap canvi ni incorporació en el que queda de temporada. El Barça Lassa no té intenció de reforçar-se, per bé que ha estat sondejant el mercat. Els que ho han fet han estat l'Unicaja (Eyenga) i el Baskonia (Ricky Ledo).

Bartzokas afrontarà la sèrie contra el València, a partir de demà, sense Navarro i amb un joc interior de mínims (Claver, Vezenkov, Tomic i Diagné) mentre que no estigui recuperat Doellman.

Endesa, amb l'Eurolliga i l'ACB

Coincidint amb la celebració de la final a quatre, es va fer públic que la companyia elèctrica es convertirà durant les tres properes temporades, fins al 2020, en patrocinador regional a Espanya de l'Eurolliga, principal competició europea de clubs, i l'Eurocopa. Aquest anunci arriba quan Endesa està també a punt de tancar un acord amb l'ACB per continuar donant nom a la competició. El compromís, pendent de ratificació per l'assemblea de clubs del 23 de maig i pel consell d'administració de l'Endesa del juny, seria per als propers quatre anys i amb una quantitat global que oscil·laria entre els 17 i els 19 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)