ACB

bàsquet

joventut

La por de guanyar

Lliga Endesa. El Divina Joventut regala un partit que tenia a la butxaca quan en el tercer quart dominava (33-52) però es va aturar i ho va pagar car

La Penya va viure allò que diuen que la por de guanyar a vegades és més gran que la por de perdre. Els verd-i-negres van deixar escapar incomprensiblement un partit que dominava en el tercer quart de 19 punts i continua una setmana més sense conèixer la victòria a domicili.

La posada en escena de la Penya va transmetre bones vibracions perquè cada cop atacaven Popovic per desgastar-lo en defensa i Jordan atacava Olaseni. Els resultats van ser immediats, perquè el pivot del Fuenlabrada es va carregar amb tres faltes a 8:03 pel descans quan la Penya, amb un 4/5 en triples, ja dominava amb autoritat (19-25). El fet que Sekulic, l’altre cinc madrileny, tingués problemes físics i Chema González fora per problemes cardíacs, va fer que Jordan fos l’amo i senyor de la pintura en el primer temps (8 punts). Un altre triple, el cinquè ara de Vidal, situava la màxima del matx (19-32). El Divina Joventut tenia el partit allà on volia. Havia d’anar en compte amb els dos principals perills: Eyenga i Popovic. El congolès estava encertat però es multiplicava la seva defensa amb ajudes constants i el lituà va despertar en un minut per anotar dos triples i fer tornar l’emoció al matx després d’un 8-0 (33-38). Però un cop més els d’Ocampo van fer un pas endavant amb la parella Wayns-Richard, espectacular, i marxant al descans molt còmodes (33-45).

En la represa, semblava que la Penya trencaria el matx (33-52) amb un 7/10 en triples. Però allà va aparèixer l’esperit d’un Fuenlabrada que, primer amb Popovic i després amb Eyenga i amb Smits, va fer canviar el rumb del partit amb un 19-3 que ho deixava tot obert (52-55). De la por de guanyar es va passar a la de perdre i Eyenga va créixer per trencar ell sol el partit amb accions de molt mèrit. Va ser un final ajustat en què, pressionada, la Penya va cometre molts errors.

Ens hem aturat especulant i ho hem pagat; me’n sento responsable perquè no he sabut transmetre que havíem de continuar corrent
Al final ens ha pesat més el que havíem perdut que no pas que encara teníem possibilitats de guanyar