Eurolliga

Passat, present i futur

El retorn de Xavi Pascual al Palau amb el Panathinaikòs posa vernís a un partit transcendent per al Barça Lassa

Alex Renfroe s'estrenarà amb els blaugrana, necessitats després de tres derrotes seguides

No cal anar gaire lluny per localitzar una ratxa pitjor que l'actual en l'Eurolliga. La temporada passada el Barça Lassa va encadenar quatre derrotes entre el final de primera fase i l'inici del Top 16. Llavors, la incidència va ser mínima en el seu camí del torneig. En el format actual, però, tot adquireix un altre caire. Tornar a ensopegar avui suposaria un greu contratemps. I és que ja començaria a perdre contacte amb els llocs capdavanters, amb un calendari terrible a l'horitzó, amb visites seguides a les pistes de l'Anadolu Efes, el CSKA i el Baskonia.

Torna Pascual

L'atzar sempre té capricis i, coincidint amb un partit de tal magnitud, ha volgut que a la banqueta rival s'hi assegués avui el tècnic que va dirigir la nau blaugrana més de vuit anys, fins que el juny passat el club va decidir prescindir-ne per encetar una nova etapa. Això sí, pagant-li l'últim any de contracte. Serà el primer cop que Xavi Pascual visiti el Palau Blaugrana de foraster, i l'atenció en els prolegòmens estarà fixada en ell, així com en la rebuda que li dispensi l'afició des de la graderia. La seva relació es va tibar arran de la sequera de títols, i en la recta final del curs passat se'l va xiular en alguna ocasió. La més sonora, contra el Baskonia, just després de l'eliminació de l'Eurolliga, en el play-off contra el Lokomotiv Kuban que entrenava Bartzokas.

Sigui com sigui, tothom té clar que les emocions es guardaran al bagul un cop s'executi el salt inicial. Per al Barça Lassa, la victòria és una urgència, i més perquè actua de local. Veient com de cares s'estan tornant les victòries a pista contrària, és hora de fortificar el Palau una vegada per totes. De moment, 2-2, amb derrotes contra el Fenerbahçe i el Madrid, terrible en fons i forma. Per tal de fer-ho, Bartzokas ja tindrà prou elements per fer una rotació amb cara i ulls i no haver d'esprémer tant els pals de paller. Ja fa una setmana que van reaparèixer Doellman i Claver –i ja han pogut adquirir més rodatge, si bé el primer no va jugar a Màlaga–, i avui debutarà Renfroe, que va arribar dimarts per tapar els dèficits en la posició de base quan Rice no hi sigui. Tot plegat ha d'ajudar a tenir més consistència, frescor i encert. A hores d'ara, el combinat blaugrana acredita números paupèrrims en atac: és el que menys anota (70,4 punts), segon pitjor des del triple (34,6%) i quart pitjor en tirs de dos (49,85%).

Sense Gist

La lesió de l'aler pivot ha fet mal al Panathinaikòs, ja que es tracta d'un element cabdal als dos costats de la pista, per la seva activitat i versatilitat. Si bé el club ha reaccionat amb celeritat a la mala notícia –Gabriel ja va debutar en l'última jornada–, tot s'ha de reajustar. En aquest sentit, Singleton ha adquirit més pes ofensiu, i també ha aparegut Bourousis. El dilluns, però, va ser ingressat per una forta gastroenteritis i no arribarà en les millors condicions.

Per contra, des de la setmana passada, Pascual ha recuperat Mike James, bàsic per ser més incisius en primera línia en defensa. Pot donar també relleu a Calathes en la direcció, si bé coincidiran junts força minuts en pista. En fase de creixement en defensa, el Panathinaikòs no és equip de cometre errades (16,3 assistències i 10,2 pilotes perdudes) i té molta amenaça de l'exterior, i de totes les línies.

És un moment complicat, però hem de ser pacients i lluitar. Amb Claver i Doellman som més profunds, i això em genera positivisme

EN XIFRES

Aquí tenim pressió per a tot. No crec que sigui tot tan dramàtic ara. Ho és perdre Ribas per un any o al febrer, quan es decideixin els títols
La tornada de Xavi Pascual fa que el partit sigui especial. Ell coneix molt bé els jugadors, sap què poden fer i què no. Ho tenim present
[Renfroe] És la millor opció que hi havia. Li hem explicat la nostra idea i ens ajudarà demà [avui] tot i que acabi d'arribar
Georgios Bartzokas
4,3
punts de diferència
en les tres derrotes del PAO amb Xavi Pascual. Una després de dues pròrrogues (Efes) i les altres (Olympiacòs i Madrid) vius fins al final.
75,6
punts
rep el Barça Lassa en l'actual Eurolliga, el segon que menys n'encaixa. El PAO ara és el cinquè (79).
4
victòries
seguides del Barça Lassa contra el PAO al Palau. L'última derrota va ser l'11 d'abril del 2013 (65-66), en el segon partit de ‘play-off'. Els blaugrana jugarien la final a quatre.
2/18
triples
entre Koponen (1/7), Perperoglou (1/4) i Oleson (0/7) en els tres darrers partits europeus, tres derrotes.

La condició de Kurucs

En la roda de premsa prèvia al partit, Bartzokas va explicar que Rodions Kurucs aviat començaria a entrenar-se amb el primer equip i, a partir del gener, “quan no serà estranger [referint-se al fet que passaria a ser jugador de formació] començarà a jugar”. Errada de càlcul, perquè donat d'alta la temporada passada en una competició de la FEB, l'aler letó no adquirirà la condició de jugador de formació fins al gener del 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)