FEB

Un regal inesperat

Bàsquet. Lliga Femenina. La derrota del Gernika a casa fa que l'Spar Citylift Girona es pugui assegurar virtualment el segon lloc i ser cap de sèrie en la copa si venç avui el Bembibre

Els regals no es menyspreen, i el d'ahir del Gernika –que va perdre a casa contra el Guipúscoa– deixa en mans de l'Spar Citylift Girona la possibilitat de segellar virtualment la segona plaça al final de la primera volta. La que evita jugar la prèvia de la copa divendres i comporta ser cap de sèrie. La que evita jugar contra l'Avenida fins a la final. La recta final de la lliga consta de dos partits a Fontajau i un a la Seu, tots contra rivals amb un denominador comú: tant el Bembibre (5-5) com el Cadí (5-5) i el Guipúscoa (4-6) tenen les possibilitats intactes de jugar la copa. Però des d'ahir aquesta recta fa una mica més de baixada. Aprofitar-la és d'intel·ligents.

Homogeni

És una plantilla curta (8 jugadores s'ho reparteixen tot) i no té grans estrelles, però no és irrellevant que els rècords de valoració (36 de Montenegro, compartit amb Spanou) i assistències (10 de Stanacev) en un partit pertanyin a jugadores del Bambibre. La referència és Ariel Edwards, cinquena anotadora de la lliga (16,7) i tercera més valorada (19,0), que ha tornat a l'equip que li va donar entrada a la LLF. Edwards és tan important que l'equip, que havia començat la lliga bé (4-2) va encadenar tres derrotes quan l'alera pivot es va lesionar –no va poder disputar el tram decisiu contra El Pastor i no va jugar els dos partits anteriors a l'aturada– i coincidint amb la seva tornada, va apallissar de mala manera el Promete (+25).

Edwards es reparteix els minuts interiors amb Montenegro i Svitlica –internacional amb Bòsnia–, tot i que a vegades una alera –Germán té cos per fer-ho– acaba jugant a dins. Per fora, Stanacev i Banks juguen gairebé tots els minuts possibles i la nouvinguda Fedorenkova és l'ultima rotació. L'alera titular és Vega Gimeno, que acaba d'estrenar-se amb la selecció espanyola absoluta en la convocatòria per l'últim partit del preeuropeu, ja amb tot decidit.

Dijous va faltar una mica de rauxa i de somriures. Tot era una mica fred i estàvem una mica de dol, i espero que ens el traurem de sobre
8
jugadores
formen la rotació del Bembibre. Totes, entre 35 i 14 minuts.
La derrota no fa ni més ni menys complicat aquest tram. Més aviat ens sacseja per fer-nos adonar de coses
Èric Surís
Serà un partit dur, físic, travat, contra gent amb ofici, però estem mentalitzats per a aquests partits. Ja vaig dir que no seria una lliga de dos

Monty, la jugadora més fidel

Deu temporades seguides acumula Esther Montenegro, Monty a Bembibre. Hi va arribar el gener del 2008 procedent del Canoe (tots dos jugaven a LLF2) i després de ser peça determinant per a l'ascens, ha continuat sent titular sempre a LLF (entre 23 i 32 minuts). Ningú en tota la lliga acredita deu temporades seguides jugant al mateix equip (Jordana i Tània Pérez, per exemple, estan en la sisena) i el seu curs passat, amb 32 minuts als 33 anys (12,5 punts, 7,1 rebots i 12,9 de valoració), és una prova de la transcendència d'aquesta veterana pivot amb canell de seda, que acredita un 40% en triples en les quatre últimes temporades. En aquesta, 9,8 punts, 6,6 rebots i 10,7 de valoració en 27 minuts, amb un 36 de valoració en la quarta jornada que iguala el rècord del curs de Spanou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)