FEB

Fontajau vol la copa

Lliga Femenina. L'Uni Girona presenta una proposta de màxim nivell, que supera de molt els requisits de la FEB, per competir amb Salamanca

L'Uni Girona ha decidit que ja n'hi ha prou de jugar la copa sempre en camp contrari. És l'únic títol d'àmbit estatal que no ha guanyat i, de fet, en quatre participacions no ha jugat mai cap final. Ahir, l'últim dia del termini, va presentar la candidatura per ser-ne la seu el 10, l'11 i el 12 de febrer vinent. Amb una proposta que supera de molt els requisits mínims i que la FEB, si vol que la copa llueixi, haurà d'estudiar amb tot detall. L'Uni ja ha fet contactes per tenir suport institucional.

Fontajau i molt més

Després de cinc anys concedint la copa a instal·lacions de nivell mitjà o baix –Arganda del Rey, Zamora, Torrejón de Ardoz (2) i Sant Sebastià–, la possibilitat de jugar-la a Fontajau (5.300 seients amb grada retràctil i cadires) serviria per donar relleu a la competició, i més ara que la jugaran sis equips.

Per si mateix, Fontajau no té rival i amb l'Uni jugant i amb el seguiment que està assolint aquest curs, una ocupació alta està garantida.

Preveu aspectes molt beneficiosos tant per als clubs (hotel pagat la nit de dijous a divendres, ajuda en metàl·lic al desplaçament) i simplifica la feina a la FEB en dos aspectes cabdals com la venda d'abonaments (l'Uni ofereix la seva plataforma Unigirona.koobin.com) i la publicitat rotativa lluminosa a peu de pista, que aniria a càrrec del club. Però la gran novetat és la proposta de jugar una minicopa, possiblement en categoria infantil, com fa l'ACB, amb els equips que s'hi vulguin inscriure.

Salamanca és el rival

Sense menystenir alguna proposta basca, la gran rival de l'Uni és Salamanca, que no l'organitza des del 2009. A Catalunya no es fa des del 1986. La tria denotarà el grau de compromís de la FEB amb Salamanca, perquè l'oferta de Girona és molt superior a qualsevol que hagi tingut en els últims anys i s'hauria de veure si la mantindria en cas de no ser escollida.

1986
és l'ultim cop
que la copa es va disputar a Catalunya. Va ser a Tortosa i la va guanyar l'equip local, el Cantaires (Sabor d'Abans).
ELS MÍNIMS DE LA FEB
· Cessió de tota la publicitat de la pista · 500 entrades per a la FEB · 40 habitacions per a la FEB · Transport, allotjament, dietes i honoraris arbitrals · Allotjament i transports interns dels equips des de divendres · Allotjament per als presidents dels 13 clubs · Allotjament de l'equip de TV · Es valorarà aportació en metàl·lic
QUÈ HI AFEGEIX L'UNI
· Instal·lació de la publicitat LED a peu de pista
· Venda d'abonaments per internet a través de la plataforma del club
· Nit d'hotel de dijous per als equips que juguen divendres
· Ajuda econòmica per al desplaçament dels cinc clubs
· Organització d'una minicopa infantil amb entrada de franc de les jugadores a la copa i preus bonificats en l'allotjament

Uns 70.000 euros de cost

En total, el plantejament que fa l'Uni de l'organització de la copa pot sortir per uns 70.000 euros, un pressupost important però del qual es pot recuperar una quantitat significativa venent abonaments. És segur que l'Avenida mobilitzaria ell sol centenars de seguidors. El Gernika –ja classificat– és probable que també tingués seguidors en la seva primera participació. Aquests dos, a més de l'Spar Citylift Girona, són els equips classificats. Vendre uns 1.500 abonaments a un preu molt assequible no hauria de ser gens complicat i reportaria més de la meitat del pressupost. Fontajau permet això i més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)