Eurocopa

Dels quatre primers

La pallissa de l'Spar Citylift Girona contra l'União Sportiva li garanteix una de les posicions de privilegi, però el rival no se sabrà fins avui

Sense rival a la pista, repartir minuts i no deixar-se anar van ser els objectius

Vint-i-quatre hores més de paciència haurà de tenir l'Spar Citylift Girona per conèixer el seu rival en l'eliminatòria de 16 de l'Eurocopa (19 i 26 de gener, amb la tornada a Fontajau). Ahir les gironines van atonyinar sense cap desgast un dels equips més modestos de la competició, l'União Sportiva portuguès. No és cap sorpresa que el conjunt de les Açores sigui l'últim dels 32 en un munt de conceptes estadístics. Limitat de talent i efectius, va posar en safata que l'Uni s'assegurés una de les quatre primeres posicions dels 16 classificats. Perquè aquesta és la conclusió que deixa la jornada d'ahir.

Sessió de portes obertes

Zona des del minut 1 fins al 40. Aquesta va ser la proposta de l'equip de les Açores. Una defensa que l'Uni va trencar com i quan va voler i, de vegades, sense voler. Dividint-la, llançant de fora (de vegades amb tant de temps per mecanitzar el gest que, de lent, acabava amb error) o buscant qualsevol tall que les jugadores portugueses no seguien ni al pal mig.

Surís va repartir els minuts com li va interessar, menys a Alminaite, amb una sobrecàrrega al peu dret. Va primar jugadores necessitades de confiança (Rosó Buch), d'altres que normalment no entren en la rotació (Ainhoa López) –totes dues amb 14 minuts a la mitja part– i va premiar jugadores de rotació que transmeten positivitat tots els segons que disputen. Al final del primer quart, un minut d'acceleració va permetre una anotació d'escàndol pròpia (33, havia anotat tothom menys Jordana) perrò també una defensa millorable (16). El segon quart també va ser de l'Uni (17-14) però el 6/16 en tirs de camp no tenia res a veure amb 14/18 del primer quart. Coses de la defensa zonal, que arriba a un punt que anestesia, el porta a jugar 24 segons i dificulta la transició.

En la segona meitat, anar fent, amb exercicis selectius de pressió per canviar d'aire el partit. A 6:10 del final es va assolir per primer cop el resultat que garantia el tercer lloc (82-51). Però no es va saber conservar. Avui se sabrà si és bo o dolent.

En aquests partits costa mantenir la concentració. Era dia de provar coses, de disfrutar i de jugar més entre nosaltres, i ens ha anat bé
Rosó Buch
Mentre han jugat al seu ritme ens han desbordat. Quan hem parat el partit ens ha anat millor. Desitjo molta sort al Girona
Ricardo Botelho
A partir d'ara, hi ha caps de sèrie molt potents. Però tots els que han passat han estat capaços de superar dos rivals
Èric Surís
El risc era pensar que començàvem 30-0. Ho hem entès bé i hem tingut l'actitud correcta; ni massa destensades ni massa engarrotades
Èric Surís

El rival, incògnita absoluta

De la mateixa manera que hi ha tres equips amb 6-0 (Galatasaray amb +108, Girona amb +100 i AGÜ Spor amb +74) i avui se n'hi poden afegir dos més (Carolo amb +98 i Dogu amb +68), encara hi ha la possibilitat que cinc equips acabin amb 3-3 i, per tant, serien rivals dels cinc primers. Tenen plaça segura en la R16 i amb 3-3 el Peac Pécs hongarès (+45) i el Keltern (+14) i avui s'hi podrien afegir el Riga (ara +30) si perdés contra el cuer del seu grup, el Kosice (-7) o l'Olympiacòs (+19) –que s'enfronten entre ells– i el TSV 1880 (+98), que visita el Carolo. Per tant, sembla fàcil concloure que un d'aquests equips serà rival de l'Uni, sobretot si el Dogu no l'avança en el rànquing. Però si l'Olympiacòs, el Riga i el TSV 1880 guanyen només quedarien dos equips amb 3-3 i aleshores entrarien en joc com a possibles rivals els equips amb 4-2 i pitjor basket-average general, com l'Olympiacòs, el Nymburg, el Riga, el Ceglèd, el Niça o fins i tot alguns que ara són primers de grup, com el Maccabi Bnot o el Venècia. Impossible especular.