Eurocopa

bàsquet

Eurolliga

L'Uni marca la ratlla

Els quarts de final no són cap utopia per al millor Spar Citylift de la temporada

Ibekwe excel·leix, Alminaite es reivindica amb la mítica Wauters al davant i l'equip aguanta el xàfec final per la defensa

Nit per recordar a Fontajau, i ja en són unes quantes. L'Spar Citylift Girona anirà a Turquia amb vuit punts d'avantatge. No és cap coixí per defensar-lo –amb aquest plantejament, l'eliminació està garantida–, però sí que l'AGÜ tindrà la pressió d'haver de remuntar-lo. I si l'Uni juga al nivell d'ahir i l'arbitratge és valent –havent vist el nivell de protesta de l'AGÜ, fa por pensar què pot passar a Kayseri– el bitllet per als quarts no és una utopia, tot i que caldrà una gesta.

Les dues killers de l'Uni van ser protagonistes de la primera meitat, amb 12 punts i 6 rebots d'Ibekwe i 12+3 de Peters, i amb bon percentatge. Però l'equip gironí va ser molt més que un duet. Amb Alminaite, Surís va aconseguir tenir entretinguda Wauters als dos costats de la pista i, mentre l'Uni la va mantenir allunyada de l'anella, la belga no va poder marcar el joc. Quan Alminaite va seure sí que ho va aconseguir i del 21-12 (triple de Leo) es va passar al 22-22, curiosament amb Chelsea Gray també asseguda. Constatat que no podia prescindir de la lituana, Surís la va fer entrar i sortir al mateix temps que Wauters.

La concentració de l'Uni va ser màxima i la de l'AGÜ, relativa. Prova d'això és que al final del primer quart, del cinc titular i els tècnics de l'AGÜ només Chelsea Gray s'havia abstingut de burxar els àrbitres. Però també ho mostra el rebot (dels 24 de que havia escopit l'anella turca en la mitja part, 11 van ser per a l'Uni). I també els dos temps morts que, separats d'1:10, va demanar el tècnic turc. I és que Ibekwe havia fet una jugada de highlights amb driblatge per la ratllà de fons, i bàsquet a anella passada i falta que va acabar amb l'addicional fallat i triple de Rosó i, tot seguit, una transició de Spanou va acabar la paciència del tècnic turc (7-0 en un minut). En l'intermedi, l'únic problema objectiu eren les tres faltes d'Ibekwe. La sensació que l'AGÜ encara no s'havia posat a jugar era només un temor.

Espectacular

Els set primers minuts del tercer quart de l'Uni van recordar els millors moments de l'Eurolliga 2015/16. Ibekwe es menjava Dubljevic i era una piconadora a partir del bloqueig central d'Alminaite, la pivot lituana es reivindicava com a jugadora amb un futur per tenir molt en compte i, en general, l'Uni millorava de tal manera la col·lectivització de la defensa que en alguns moments l'AGÜ se sentia fora del partit (54-42). Fins que el seu tècnic va perdre els nervis i va rebre una tècnica. D'aquí en va sortir un AGÜ més guerriller, decididament més dur al darrere, insistint en les defenses alternatives que havia proposat des del primer quart per mirar de fer perdre el nord a l'Uni, que va començar a perdre terreny (59-54, 33'). Èric Surís va aturar el partit. Per respirar i per insistir a les jugadores que el camí no era el de les protestes, com feia l'AGÜ des de la pista i, sobretot, des de la banqueta.

Irreductibles

Encara va ajustar més el resultat, l'AGÜ (59-56). Amb tanta agressivitat, a l'Uni li costava posar la pilota a dins però un cop ho va aconseguir, Spanou va anotar (61-56). Va ser una mena de desllorigador, com el 2+1 d'Alminaite. Com una falta antiesportiva de Jordana (dos tirs lliures i triple de Gunay, 64-61), que l'equip va saber girar a favor seu per jugar els últims tres minuts més concentrat encara. Impecable al darrere, arribant a gairebé a totes les rotacions després de 37 minuts d'esforç, amb Jordana fent un altre gran partit defensiu i amb Ibekwe rematant la feina amb un triple 47 segons abans del final. 71-63, vuit punts que haurien pogut ser deu, però l'últim atac no va donar fruits.

9-0
és el balanç de l'Spar
en l'Eurocopa. L'altre imbatut és el Galatasaray, que juga avui. Ahir van perdre per primera vegada el Yakin Dogu i l'AGÜ.
20
rebots d'atac
és el sostre de l'Uni en l'Eurocopa. Van ajudar a disposar de 23 tirs de camp més.
Spar Citylift - Bellona AGÜ
71-63
Reyer Venècia - Yakin Dogu.
65-56
Good Angels Kosice-Ceglèd
17.45 h
Virtus Ragusa-Galatasaray
20.30 h
Hem jugat realment bé. Hem jugat juntes i hem tingut els nostres moments, i sempre hem jugat les unes per a l'altres
Ify Ibekwe
No parlaré del partit perquè hem perdut. Intentarem jugar millor i lluitar més a Kayseri per batre el Girona
Oktay Mert
(2N ENTRENADOR)
[Avantatge suficient?] Hem guanyat i ara el que toca és jugar dur allà. Jugant com avui no dubto qui guanyarà
Ify Ibekwe
Estem molt contents amb la feina de l'equip. Hem fet un molt bon partit, evidentment amb errades, però molt seriós
Èric Surís
Primer hem de guanyar el partit i de retruc l'eliminatòria. No tinc cap dubte que estarem 40 minuts lluitant i competint
Èric Surís
25
punts
entre Ibekwe i Peters en la primera meitat. Entre tot el cinc titular de l'AGÜ en van aconseguir 26.
Elles són increïbles i s'hi han volgut posar en molts moments, però han acabat creuades, cosa que diu molt de nosaltres
Èric Surís

La copa en tres entrenaments

L'Uni gairebé no podrà fer preparació específica per a la copa. Descansarà aquest matí i farà un entrenament a la tarda per preparar la copa. Els altres dos, divendres i dissabte al matí, seran les típiques sessions de tir. Divendres a la tarda es juga el primer partit del torneig, del qual sortirà el seu rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)