Eurolliga

Castigar no és el camí

El Barça Lassa no supera la pressió de la situació i ensorra les poques opcions que té de ser en els quarts

Quan el Galatasaray va empatar (50-50) van aparèixer totes les mancances en un final desolador

I va passar el que havia de passar. Els càstigs, les multes, el mal rotllo no porten enlloc. I el càstig a l'equip es va transportar ahir en el càstig a l'afició, amb la victòria del Galatasaray, un equip que no havia guanyat cap partit fins ara a domicili. Havia perdut els nou que havia jugat. Queden vuit jornades per al final i el Barça és a tres triomfs del play-off. No és impossible, però tal i com està ara l'equip seria un miracle. I ja diuen que de miracles cada vegada n'hi ha menys, i ni a Lourdes. Ahir qui va aguantar la xiulada final van ser el directiu responsable de la secció de bàsquet Joan Bladé, que estava acompanyat dels membres de la comissió esportiva Albert Buscató i Ferran Butxaca. La pregunta era per què no hi havia Josep Maria Bartomeu un dia com ahir?

Pel que fa al matx, Tomic va recuperar la titularitat formant una parella imparable al costat de Vezenkov. El búlgar, que contra el Bilbao fa cinc dies va establir el seu sostre d'anotació a l'ACB (20 punts), va fer uns primers set minuts de llibre (4/4 de dos) i amb Tomic (4 punts i 7 rebots) van acabar el primer quart com a amos i senyors de la pintura. Entre els dos van valorar 15 dels 20 punts del seu equip. Tot el Galatasaray, quatre. Tomic, a més, havia carregat de faltes l'ex Barça Tibor Pleiss, en el minut 1:34 amb dues faltes. Els blaugrana van agafar el domini del matx (9-2), que va anar mantenint durant tot el primer quart, en què va assolir una màxima diferència de vuit punts (16-8).

Revolució Tyus

El tècnic grec va començar a fer rotacions i va fer entrar Munford, que va debutar. Els turcs ja havien fet quatre canvis. Les rotacions no van aportar més frescor sinó que van aportar més desencert. L'entrada a pista de Tyus va neutralitzar Faverani i, a més, el domini que hi havia fins llavors en el rebot del Barça va canviar de costat. Tomic va haver de tornar amb urgència. El peatge més gran, però, no era el joc, ni les sensacions, ni la defensa, sinó el desencert en el triple.

0/15 triples del Barça

La situació que viu l'equip, la pressió i la manca de confiança es va veure en el llançament exterior. Els de Bartzokas van començar amb un 0/15 i sort en van tenir que el Galatasaray no va estar millor (1/13). Van ser dos triples de Koponen que van fer un 8-0 quan l'equip més ofegat es trobava amb un incert 20-24. Al descans tot estava obert (28-26).

En la represa, el Barça va agafar ràpidament un coixí d'uns 8 punts (36-28) que mantindria fins al final del tercer quart (50-43). Però un parcial de 0-7 va fer empatar el matx (50-50) i llavors van aparèixer tots els nervis, tota la pressió. I amb els fantasmes donant voltes per sobre el Palau va aparèixer la desconfiança i el desencert. Els referents del Barça van començar a fallar i el Galatasaray es va trobar amb un final plàcid contra un equip tocat. Els blaugrana intentaran que la copa serveixi de punt d'inflexió, però ara mateix ningú s'ho creu.

No hi ha altre camí de sortida d'aquesta situació que treballar junts, donar suport als jugadors i fer que juguin amb més confiança
Un equip és com una família; hi ha coses que s'han de quedar dins. És una cosa interna, no la vull comentar en públic
Georgios Bartzokas
No comparteixo la decisió del club de posar una multa, però es tracta de coses que no són decisions nostres
Victor Claver
En cap moment he pensat en llançar la tovallola; jo no em rendeixo mai, he viscut situacions complicades i lluito fins al final
Georgios Bartzokas
És una evidència que notem la pressió, ens falta confiança, però evidentment no llancem ni llançarem la tovallola
Georgios Bartzokas
No estic gens d'acord amb la multa que ens ha posat el club; aquestes coses no crec que ajudin gens
Juan Carlos Navarro

El Palau es comporta però explota al final

L'ambient al Palau va ser, sorprenentment, més tranquil del que es podia esperar. La situació que ha viscut en les últimes hores la plantilla blaugrana amb la multa econòmica pels mals resultats i el baix rendiment no es van veure traduïts a les graderies. Ni pancartes, ni xiulets, ni cap posicionament durant tot el partit. Això sí, al final van explotar amb una xiulada i algun mocador ja esperat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)