Eurocopa

Que el dol sigui breu

Tres dies després d'haver perdut la copa, l'Spar Citylift Girona defensa vuit punts de marge per accedir als quarts de final de l'Eurocopa

Es temen 40 minuts d'alt voltatge, vist el nivell de pressió de l'AGÜ als àrbitres en l'anada

Són només 40 minuts, però quins 40. L'Spar Citylift Girona és a un partit de classificar-se per als quarts de final de l'Eurocopa. Té vuit punts d'avantatge del partit d'anada a Fontajau (71-63), una diferència remarcable però inconsistent per ser defensada al llarg de 40 minuts. El plantejament no pot ser altre que anar a buscar el partit. Només en el tram final i segons el resultat s'hi podrà especular.

L'Uni té diversos rivals avui a Kayseri. Un, l'AGÜ Spor i les seves estrelles. Chelsea Gray, Tanisha Wright, Lara Sanders, Jelena Dubljevic, Ann Wauters, un cinc titular d'equip gran de l'Eurolliga, ja van caure a Fontajau però, amb l'alè dels seus, són encara més temibles. Han descansat un dia més que l'Spar i no han fet cap viatge, ja que dissabte van jugar a casa contra l'Adana Aski (8-9 en la lliga turca), al qual només van poder guanyar per 61-60 després d'haver tingut el partit més o menys controlat tota l'estona. De les titulars, només Sanders no va arribar als 30 minuts.

Al valor de la plantilla turca, al gran moment d'Ann Wauters (el 39 de valoració de Fontajau és excepcional als 36 anys), s'hi ha d'afegir la pressió escènica. L'exerciran tant els seguidors –pavelló enorme, amb 7.200 seients previsiblement ocupats en un percentatge alt–, les jugadores i el quadre tècnic de l'AGÜ, que si a Fontajau es van reprimir més aviat poc a l'hora de protestar cada decisió arbitral –veure els cinc membres del cos tècnic drets escridassant-los era un espectacle poc edificant– és fàcil imaginar què pot passar en sòl turc.

La gestió de la copa

Però el principal rival de l'Uni és la superació de la derrota en la final de la copa, encara molt fresca. A l'estat mental –i físic, per descomptat– de la plantilla, s'hi ha d'afegir un detall gens menor. L'Uni, que en la copa es va acostumar a jugar molt per Coulibaly, a buscar-la a dins i a aprofitar la seva capacitat impressionant en el rebot, haurà de fer marxa enrere i recuperar el joc amb Kristina Alminaite, una pivot diferent, menys contundent, més tendra i amb menys pes i força que la maliana, no tant referència interior però, per exemple, més fàcil de trobar en les continuacions després de bloqueig.

La copa ens ha implicat un desgast físic i anímic, per la derrota en la final, però hem de girar full ràpidament, com sempre fem
Èric Surís
[Coulibaly] Una jugadora com ella es troba sempre a faltar, però hem jugat molts partits sense ella aquest curs. No serà cap novetat
Èric Surís
Ja vam veure en l'anada a Girona com el cos tècnic va intimidar els àrbitres. Esperem que no es deixin intimidar
L'equip haurà de reprogramar-se per jugar sense Coulibaly, decisiva en la copa
Potser el cap de setmana tenien la ment posada en el nostre partit [triomf per 61-60 a Turquia], però parlo des del desconeixement
Èric Surís
Hem d'intentar competir minut a minut, sense desconnectar-nos. Ens portaran al límit per poder treure'ns del partit
Èric Surís

Vuit equips com a possibles rivals en els quarts

Els equips que superin aquesta eliminatòria de l'Eurocopa i accedeixin als quarts (7 i 10 de març) s'hauran d'esperar una setmana més per saber quins equips els poden tocar en el sorteig, que serà pur i sense restricció de cap tipus. Seran els cinquens i sisens classificats dels dos grups al final de la primera fase de l'Eurolliga. En l'A, ja tenen el bitllet per als quarts de final de l'Eurolliga el Dinamo de Kursk rus (12-0), el Praga txec (9-3) i el Fenerbahçe turc (9-3). Pel quart lloc pugnen el Famila Schio italià i el Latas de Montpeller (tots dos amb 6-6). Un dels dos continuarà a l'Eurolliga i l'altre anirà a l'Eurocopa. Entre el Wisla de Cracòvia (3-9) i el Mersin turc (2-10) hi haurà un altre quart finalista de l'Eurocopa i l'altre quedarà eliminat. Tots dos s'enfronten avui a Turquia (59-56 a Polònia).

En el grup B encara hi ha més complexitat. El Iekaterinburg (11-1) i el Nadejda (9-3) són matemàticament a quarts de final de l'Eurolliga. L'Avenida (7-5) hi és virtualment. Hi serà en ferm si guanya un partit o si un dels seus perseguidors, el Bourges (6-6 i rival d'avui), l'Hatay turc (5-7) i l'ESBVA-LM francès (5-7) en perden un. Només un d'aquests tres equips continuarà en l'Eurolliga. Però per l'Eurocopa també compta el Sopron hongarès (4-8), que depèn d'ell mateix perquè els dos partits que li queden són justament contra l'Hatay i a la pista de l'ESBVA-LM. És a dir, descomptant l'Avenida –que té la feina feta–, encara hi ha vuit equips per quatre places en joc.