Més bàsquet

El MIC s'expandeix i aposta pel bàsquet

Formació. S'organitzarà per primera vegada un torneig en paral·lel al de futbol, que se celebrarà del 13 al 16 d'abril a onze poblacions de la Costa Brava

Feia temps que ho meditava, i finalment ha estat en l'edició d'aquest any que el MIC s'ha decidit a fer el pas i expandir-se. Així, després de disset anys organitzant el torneig internacional de futbol de base –el Mediterranian International Cup és una referència mundial, amb 250 equips i un gruix de 6.000 persones d'arreu del món–, ha decidit promoure'n un de bàsquet. Es farà també a la Costa Brava i per Setmana Santa; en concret, del 13 al 16 d'abril.

La intenció és clara: esdevenir, a mitjà termini, un torneig capdavanter en bàsquet formatiu. Això sí, al MIC tenen que s'ha d'anar a poc a poc i ara s'han de posar els fonaments sòlids. Per a aquesta primera edició, es calcula –encara falten dos mesos per a la cita– que hi haurà més de cinquanta equips participants d'arreu del món, repartits en sis categories, la cadet (sub-16), la infantil (sub-14) i també la preinfantil (sub-13), masculina i femenina. A tot això, resta oberta la possibilitat de fer-ne dues més (sub-15), en funció de les sol·licituds que hi hagi. La inscripció al torneig continua oberta.

Equips i seus

El cartell s'està acabant de perfilar, però ja se'n coneixen alguns equips, i de primer ordre. El cas del Barça Lassa, el Divina Joventut i l'Herbalife, a escala estatal, i el Fenerbahçe d'Istanbul i el Lokomotiv rus, en àmbit europeu. En noies, han confirmat l'assistència el Gran Canària, el Femení Sant Adrià i el Santfeliuenc. L'Uni Girona no hi podrà dur equips perquè aquests dies tenia emparaulada la presència a altres llocs. Sí que hi serà en nois, l'EBG Marc Gasol.

La competició es repartirà en onze pavellons, situats a Lloret de Mar, Santa Cristina d'Aro, Sant Antoni de Calonge, Sils, Maçanet de la Selva, Fornells de la Selva, Caldes de Malavella, Vilobí d'Onyar, Vidreres, Palamós i Cassà de la Selva. Encara no està definit on se celebraran les finals, tot i que Juanjo Rovira va avançar que no es farien en un únic lloc.

Ens fa molta il·lusió créixer encara més. Ens marquem el repte de traslladar l'experiència de disset anys de MIC al món del bàsquet
Juanjo Rovira
DIRECTOR DEL MIC

EN XIFRES

La filosofia serà la mateixa. No canviarà res. Enfrontarem equips grans i petits a un mateix nivell
Juanjo Rovira
DIRECTOR DEL MIC
Continuem ferms en l'aposta per la Costa Brava i Girona, un territori amb gran tradició en bàsquet. És el lloc ideal per organitzar-hi un torneig de base
Juanjo Rovira
DIRECTOR DEL MIC
4
dies
de competició tindrà el torneig. Arrencarà el dijous 13 d'abril a la tarda i acabarà el diumenge 16.
150
persones
formaran part de l'organització, entre àrbitres, auxiliars de taula i logística, entre d'altres.
6
categories,
tres en nois i tres en noies, hi haurà en aquesta primera edició: cadet, infantil i preinfantil.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)