ACB

bàsquet

barça

Tres mesos al desert

La copa. Perduda l'Eurolliga i ara la copa, el Barça Lassa queda molt tocat i sense estímuls competitius fins al maig, quan s'iniciï el ‘play-off' de la Lliga Endesa, l'únic títol que té en joc

La copa no ha estat el bàlsam que es pretenia i l'eliminació a semifinals no va fer res més que consolidar el feeling que fa setmanes que transmet l'equip. I no és tan sols la impossibilitat de competir d'igual a igual amb rivals de primer nivell, sinó que també és el llenguatge corporal de tots, de qui a poc a poc el va consumint la impotència i mira a tot arreu, sense trobar respostes. I la temporada i els títols van volant.

A 20 de febrer, l'equip té al davant un panorama inusual, un desert de gairebé tres mesos sense cap compromís de pes, fins que arribi el play-off a mitjans de maig. És cert que l'Eurolliga encara no s'ha acabat –“tenim alguna possibilitat i hi hem de creure”, etzibava el mànager, Rodrigo de la Fuente, dissabte al vespre–, però l'esperança no pot aferrar-se a una qüestió matemàtica. A falta de vuit jornades, l'equip té el vuitè a tres triomfs, una dada tan real com que els de Bartzokas acrediten un 3-10 contra els nou primers classificats. I precisament, cinc dels propers rivals són dels més qualificats. Entre ells, el Madrid i el CSKA.

Sense canvis

El discurs de De la Fuente just després d'acomiadar-se de la copa va ser idèntic al que havia fet després de les desfetes en l'Eurolliga a casa, contra el Baskonia i el Galatasaray. Va tornar a ratificar en el càrrec Bartzokas –“la nostra confiança en ell és plena, i des de l'inici; ha tingut molt mala sort”– i va apel·lar a continuar tots units per revertir la situació: “El més important ara és tornar a casa, analitzar-ho tot de forma freda i pensar que tenim la meitat de la temporada al davant.” Va incidir en la mala sort amb les lesions, si bé aquest argument –de portes endins i a l'exterior– ha perdut força arran de la multa, fa uns dies, a la plantilla per baix rendiment.

El més alarmant de tota la situació actual és que alguns mesos després d'iniciar el curs i amb fitxatges pel mig –Holmes, Renfroe, Faverani, Munford i la tornada de Diagné–, l'equip continua sent insuls i fràgil, amb molts alts i baixos, també en els partits, com abans-d'ahir contra el València. I això no és saludable, com tampoc fiar-ho tot en els mals moments a la inspiració individual de Rice, Koponen o Tomic. Si es pretén treure alguna cosa de profit d'aquesta temporada s'hi és a temps, però també cal remarcar que no és bufar i fer ampolles edificar alguna cosa sòlida si durant aquest temps no s'ha pogut fer. És feina del cos tècnic i la plantilla buscar solucions i recuperar la confiança recíproca, tocada arran dels últims esdeveniments extraesportius que han esquitxat en l'últim mes l'equip.

I, sobretot, sense estrès competitiu, recuperar elements. Renfroe ha reaparegut –Bartzokas tenia ordres dels metges de no fer-lo jugar més de sis minuts seguits–, Doellman i Oleson estan a prop de fer-ho, i caldrà veure l'evolució de Perperoglou dels seus problemes de turmell. Navarro estarà un mes de baixa per l'apendicitis.

LES DADES

1/10
tirs
de Rice a la semifinal: l'únic encert, un triple, va arribar en el primer tir que va intentar (3-7, 4')
+20
amb Koponen
en pista, el blaugrana amb un millor +/- en la copa: +14 en els quarts i +6 a la semifinal
7
punts
de Faverani en la copa, tots en els quarts; en la semifinal, 3 faltes i 3 pèrdues en 5 minuts
24,5
valoració
de Tomic, que ha acabat amb 15 punts (12/17 en tirs i 6/6 tirs lliures) i 10,5 rebots de mitjana
31%
en tirs de camp
del Barça en la segona meitat de la semifinal: 5/14 de 2 (36%) i 4/15 triples (27%)
61%
en tirs de camp
del València en el segon temps: 10/14 de 2 (71%) i 6/12 triples (50%)

El viatge de tornada, en bus

Quan la inèrcia és negativa, tot surt al revés. Ahir pels volts de les deu del matí, el Barça Lassa deixava Vitòria i enfilava camí cap a Bilbao, on havia d'agafar el vol de tornada cap a Barcelona. Però, just quan estaven a punt d'embarcar, un camió va xocar contra l'avió i va impossibilitar-ne la sortida. Aquest fet va obligar l'expedició blaugrana a tornar en autobús cap a la Ciutat Comtal i el va fer arribar molt més tard del previst. El proper compromís dels de Bartzokas serà aquest dijous, a la pista de l'EA7 Milà (20.45 h). Els italians són els cuers, amb 7-15, però tan sols tenen una victòria menys que els blaugrana. A més, lliguen tres triomfs a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)