Eurolliga

Una injecció vitamínica

Reacció de mèrit del Barça Lassa, que se sobreposa a una situació molt delicada (45-30, 17') i acaba assaborint la victòria a Milà

Tomic, Koponen i Vezenkov brillen en atac i Renfroe porta la batuta

Ni amb un 70-80 favorable i únicament 1:38 per al final, el Barça Lassa va poder estalviar-se el neguit. En tot cas, va marxar de Milà victoriós, que era del que es tractava. Amb el pas al play-off excessivament allunyat per somiar-hi, el triomf suposa un impuls moral per al grup, que no ha fet res més que acumular decepcions a Europa aquest curs. Que sigui el cuer de la competició qui tenia al davant no ha de servir per posar aigua al vi perquè, en l'últim mes els italians han fet passar per la pedra a casa equips com l'Olympiacòs.

Les pèrdues

L'encert va presidir els primers minuts i els dos equips anotaven quasi en cada atac. Tomic era un filó per als blaugrana –tancaria el quart amb 13 punts i 6/8 tirs–, però Macvan li replicava, castigant la inferioritat física de Vezenkov. Ho va intentar corregir Bartzokas, posant a pista Claver just en el moment en el qual a Renfroe li xiulaven la segona falta (4'). Per bé que l'EA7 va obrir un petit forat (17-11, 7'), ben aviat l'equip va neutralitzar-lo a còpia d'apujar el to defensiu i tancar per fi el rebot a la seva anella. La transició li va donar punts, amb Koponen culminant-les.

El Barça Lassa, però era incapaç de donar continuïtat al seu joc –tampoc era el cas del rival; d'aquí, la seva situació actual– i a més, quan l'equip italià va apujar línies, va entrar en col·lapse. Acumulava una pèrdua darrere l'altre i les diferències, de mica en mica, anaven incrementant-se. Empetitit per l'agressivitat i el joc físic de l'EA7, va fer un pas enrere en tot, també al darrere, i un triple de Macvan va disparar els seus en l'electrònic (45-30, 17'). El mèrit blaugrana va ser no desconnectar-se del partit i, a través dels primers senyals de vida de Rice –en un vist i no vist, va anotar 7 punts a més d'una assistència a Tomic–, havia pogut corregir en el temps de descans, part de l'avaria. A mitja part, 45-41.

L'inici de tercer parcial va ser la prolongació de la recta final del segon, com si no hi hagués hagut parèntesi. Ajustant la defensa i minimitzant els errors –la tornada de Renfroe a la pista, reservat per les faltes molts minuts, va tenir molt a veure en la limitació de les pèrdues–, va apoderar-se de la situació. Va dominar l'EA7, que, a mesura que anava malmetent tirs i possessions, el joc li perdia substància col·lectiva. Així, quan Abass va fer la primera cistella en joc del tercer quart, el canell de Vezenkov havia propulsat l'equip (47-55, 26'). Repesa va posar en pista Dragic a la recerca d'un revulsiu, però l'eslovè va voler resoldre en cada acció i la defensa blaugrana el va calar. I aquesta previsibilitat va eixamplar el marcador encara més (55-69, 32'). I, el més ressenyable, ho havia fet amb Rice i Tomic a la banqueta.

Serrant les dents

Que el forat es fes més ampli (59-74) no va fer desistir l'EA7 de buscar remuntar. Coincidint en pista un equip petit i mòbil, Repesa va buscar molta activitat de mans en defensa a la recerca de les sensacions del segon quart, sobretot amb Cinciarini collant en la primera línia. Renfroe se'n va sortir prou bé, però no va impedir que l'encert italià reanimés la grada, silenciosa en la segona meitat (76-80 i 45 segons). Però Rice agafaria el toro per les banyes per evitar que tot se n'anés en orris.

És una victòria important, però hem d'analitzar el joc i aprendre la lliçó. Vint pilotes perdudes són excessives per a aquest nivell
Georgios Bartzokas
El segon quart ha estat un desastre, amb massa pèrdues de pilota. Ens hem descontrolat, però ens hem refet i hem tornat al partit
Hem estat molt bé en el tercer, amb una bona defensa i amb participació de molts jugadors en atac. No sent egoistes
Ha estat dur, com esperàvem. No és fàcil jugar aquí i més ara, després que ells haguessin guanyat la copa d'Itàlia
Ante Tomic
Hem fet 15 minuts excel·lents de joc, però la nostra banqueta no hi ha donat continuïtat. I ens hem apagat
Jasmin Repesa

Vezenkov, ‘in crescendo'

La lesió de Doellman li obria la possibilitat de disputar més minuts i l'aler pivot búlgar no ho està desaprofitant. Ahir, a Milà, i malgrat patir d'entrada en el cos a cos amb Macvan, va batre sostres personals en l'Eurolliga d'assistències (5), pilotes recuperades (3) i minuts (30:15). De fet, ell i Renfroe van estar en pista tota la segona meitat, sense descansar, una dada que reflecteix el pes que Aleksandr Vezenkov té ara en l'equip. I ell va respondre, fent-hi els seus 13 punts, amb un únic error. En el últims dos partits europeus –sense Doellman–, acredita 15,5 punts, amb uns grans percentatges de tir (9/11 de dos i 4/9 triples), i 3,5 rebots en 27,5 minuts de mitjana.