ACB

bàsquet

lliga endesa

Per fer-s'ho mirar

Lliga Endesa. El Barça Lassa es volatilitza quan tenia el partit sota control (58-71, 34') i acaba perdent en la pròrroga contra l'Estudiantes

Que Tomic hagi de llençar un triple en la darrera possessió de la pròrroga és tan inexplicable com el fet que l'equip deixés escapar ahir un triomf que tenia al sac a mitjans de l'últim quart (58-71, 34'). Però, amb el Barça Lassa, res es pot donar per fet aquest curs. I, de cop i volta, sense que el rival hi posés gaire res més que amor propi, es va veure atrapat en el laberint de la mediocritat. I no va saber-ne sortir. Si a Milà s'havia fet un pas (petit) endavant –a nivell de moral més que de joc–, aquesta patacada fa que se'n facin un parell enrere. I transitant així no es va enlloc.

Jackson i la fragilitat

L'inici va ser del combinat col·legial –14-8 (6'), i dues faltes ràpides de Vezenkov i Claver–, però quan els de Bartzokas van apujar una mica el to defensiu van ser capaços d'incomodar-los, i de forçar-los pèrdues. I, en la transició, l'equip va trobar-se a gust (14-19, 9'). El perill madrileny estava localitzat –Edwin Jackson– i el Barça Lassa va aprofitar el seu primer descans, i el dels altres titulars, per allunyar-se, empesos pels canells de Koponen i Perperoglou, que reapareixia (23-33, 15'). La tornada de la primera unitat va donar aire a l'Estudiantes, que va refugiar-se en Jackson, incontrolable tot i canviar-li constantment el defensor. A mitja part, 33-35.

Va fer l'efecte que la tornada de vestidors se li havia posat bé, a l'equip blaugrana. Havia recuperat el control i l'encert des de fora arribava després de circulacions fluïdes de pilota (37-48, 24'). Però això no era suficient per escapar-se. Bàsicament perquè cometia massa errors –en algun cas ni forçat– i perquè Jackson sempre trobava el camí cap a l'anella. Però ja en l'últim quart, el desgast del francès semblava que pesava sobre l'equip local (+13 per als blaugrana). Llavors el Barça Lassa va donar un cop de mà, desapareixent. Literalment. Un 10-0 en dos minuts va permetre creure el rival. I ni la irrupció de Rice, desdibuixat, va servir per a la serenor. I no és que l'Estudiantes ho brodés ni collés molt. Però va forçar la pròrroga en l'últim segon, amb dos tirs lliures de Balvin després d'agafar un rebot en atac, amb els blaugrana badant. En la mateixa acció, Vicedo havia errat abans un triple i dos tirs lliures.

I allà, Tomic va sostenir l'equip (va fer els set punts dels seus), però el naufragi es va consumar, després de més pèrdues impròpies i de no poder tancar el rebot a la seva anella. Al final, és clar, tanta vulgaritat junta passa factura.

Hem fet tot el que hem pogut per perdre. Amb 13 punts d'avantatge, tan sols havíem de protegir la pilota i els rebots i no tenir pèrdues
Georgios Bartzokas
Tot ens ha anat en contra: les nostres decisions i les dels àrbitres, amb dues tècniques en la recta final de partit
Georgios Bartzokas
28
punts
de l'Estudiantes després que els blaugrana perdessin una pilota. Ahir en van acumular 21.
1/14
tirs de camp
del Barça Lassa en els últims 11:28, des que manava per 58-71: un bàsquet de Tomic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)