FEB

Es treuen l'espina

Actuació molt solvent a Fontajau de l'Spar Citylift Girona, que derrota el Cadí la Seu per primer cop aquesta temporada

La defensa local desarticula a partir del tercer quart el joc lleidatà i el deixa sense resposta

Quan un equip no s'hi juga res i l'altre arriba embalat i amb un objectiu clar i molt a l'abast com el play-off, hi ha un risc evident que això es traslladi sobre la pista. L'Spar Citylift ho va desmentir de forma categòrica. Ja ho té tot fet en la fase regular –serà segon, passés el que passés, també ahir–, però va saber estimular-se i va acabar atropellant el Cadí la Seu a partir del tercer quart. Va col·lapsar el rival a còpia de defensa i amb moltes jugadores aportant a la causa. El triomf li va permetre superar, per primer cop aquest curs, el combinat lleidatà, que es jugarà l'accés al play-off en l'última jornada. En fa prou vencent a la seva pista el Bembibre, però li valdria que el Guipúscoa perdés. Casualment, és el proper rival gironí.

‘In crescendo'

Leo Rodríguez va arrencar convertint en or tot el que tocava, però la iniciativa la va agafar ben aviat el Cadí. Amb la grapa al darrere i la producció de Tirera, imparable fins i tot per a Coulibaly per la seva gamma de recursos a prop del cèrcol i en el tir de mitja distància (10-14, 7'). Contenir-la va ser missió impossible en el primer quart –la interior de Mali ja duia 12 punts en el primer descans–, però a l'altre costat, Coulibaly feia feina, amb la lluita habitual. I l'equip gironí no perdia el rival de vista.

Un canvi defensiu ordenat per Èric Surís –una zona 2-3 amb Alminaite ocupant la zona, al mig– va paralitzar l'atac lleidatà que, en el 5 contra 5, ni feia circular la pilota ni trobava tan fàcilment Tirera. Això sí, aprofitava qualsevol escletxa o mínim error de l'Spar Citylift –una pèrdua o un mal balanç– per castigar-lo amb transicions ràpides. Entre això i que l'ofensiva local no era tampoc fluïda per l'activitat lleidatana i la pròpia falta de serenor, l'efecte de la defensa zonal es va acabar diluint (23-27, 16'). En tot cas, el camí traçat al darrere quant a activitat era l'adequat i, amb defensa individual i el canell de Peters, les locals van arribar a la mitja part amb un lleuger avantatge (33-30).

La tornada de vestidors va suposar un punt d'inflexió en el partit. I no només per localitzar per fi Jordana i Ibekwe en atac –ni un punt entre les dues en els dos primers quarts–, sinó perquè la seva intensitat va fer mal al Cadí la Seu, i va generar un primer forat (43-36, 24'). Joan Carles Pie, tècnic visitant, va sol·licitar un temps mort a la recerca de la reacció i, si bé el Cadí va intensificar l'agressivitat sobre la pilota, no va poder tornar. Bàsicament, perquè l'Uni no va recular i, a banda de l'encert, també havia assolit el domini en el rebot en les dues anelles, amb Alminaite lluint. Tot plegat va desembocar en un +14 al final del tercer període, amb un triple de Peters.

L'equip, amb el rival ja abaixant els braços, es va desbocar a l'inici de l'últim i va adquirir una distància impensable abans de l'enfrontament (70-44, 37'). I el Cadí va aprofitar els darrers minuts per maquillar una mica la desfeta.

0
punts
d'Ibekwe a mitja part amb 0/5 tirs de camp. Això sí, havia aportat 6 rebots i 4 assistències.
12
rebots
més va capturar l'Spar Citylift que el Cadí la Seu els dos últims quarts (22-10). A la mitja part, s'hi havia arribat amb 18-15.
La defensa zonal del segon quart els ha creat molts dubtes i, a nosaltres, ens ha donat un punt de pausa
Èric Surís
Veníem d'una setmana dura, amb el duel a Salamanca i havent fet només un entrenament previ al partit. Però hem estat excel·lents
Èric Surís
A mitja part ja no teníem bon ‘feeling' i en el tercer quart ens han esborrat de la pista. I no hem tingut capacitat per tornar al partit
Joan Carles Pie
[El 'play-off'] Tot està ara a les nostres mans. Intentarem preparar-nos bé i guanyar el partit que ens queda
La segona part ha estat rodona. Hem fet un pas més en defensa, amb molta activitat i també solidaritat. I en atac, jugant amb cap
Èric Surís
El Cadí és un rival incòmode. Hi posen moltes mans i això ens ha fet jugar amb neguit en la primera part, perquè no ens sortien les coses