ACB

Canvi de ritme des de la banqueta

Lliga Endesa. El Barça Lassa supera amb molta comoditat el MoraBanc Andorra, partint el partit a partir del segon quart, en ple ball de rotacions

El Barça va procurar-se ahir un migdia plàcid, sense angoixes de més, que tal com està el pati al Palau no és poca cosa. Va fer-ho demostrant consciència de classe, coneixement del tipus de rival al qual s'enfrontava.

El MoraBanc Andorra viu la vida de mitja pista endavant i sempre vol anotar una cistella més, i quan ha de menester la defensa per simplificar els problemes fa tard perquè defensar no forma part de les seves prioritats. El Barça ho sabia i, si bé va tenir dificultats amb Shermadini en el primer quart, va aplicar-se al darrere per guanyar-li la partida. Va esforçar-s'hi sabedor que en atac, ahir, amb poca cosa trobaria bones situacions.

Dues velocitats

El MoraBanc va partir amb les idees clares (4-8), cercant el cinc georgià i combinant-ho amb accions de bloc indirecte per als exteriors. Però perdia pilotes i el Barça, fred en l'entrada de partit, li ho feia pagar (20-18). Després, tots dos van atacar des del joc per parelles (26-27), però l'intercanvi va acabar-se quan Renfroe, Koponen, Vezenkov i Diagne van marcar la ratlla, deixant els tricolor amb una cistella de camp en els últims sis minuts (43-31).

Tornant del descans, l'intent de reacció andorrà era només en atac, i el Barça, atent, en va dir bé. Rice i un inspiradíssim Claver van aprofitar l'avinentesa d'encarar una defensa poc exigent (56-38, 25'). El MoraBanc va acostar-se (56-43), però sense presència defensiva que contrarestés la poca fluïdesa ofensiva, i el Barça, endreçat al darrere, no va mirar enrere: 63-44 en el tercer quart i 15-6 per obrir l'últim (78-50, 33').

1
tir de camp
va errar Claver, l'últim que va intentar, al final del tercer quart. Abans, 15 punts amb 3/3 de 2 i 3/3 triples.
11
victòries
del Barça Lassa al Palau en la lliga (11-1). El MoraBanc Andorra, per la seva banda, acredita 11 derrotes a fora (2-11).
39
punts
va anotar el Barça en l'últim quart, rècord del club en un quart, amb una sèrie de 3/5 de 2, 10/13 triples i 3/3 tirs lliures.
43
de valoració
entre Burjanadze (22) i Shermadini (21), pels 10 que van sumar la resta de jugadors andorrans.
No pots venir aquí i regalar situacions de bàsquet fàcil, ni abaixar els braços com ho hem fet. No hem competit
Joan Peñarroya
Necessitàvem un partit com aquest. Està bé haver donat espectacle, però el que necessitem és jugar amb serietat