ACB

bàsquet

lliga endesa

Triomf amb un valor triple

Lliga Endesa. La Penya venç a domicili després de cinc mesos, ho fa contra un rival directe, el Betis (57-71), i li recupera els sis punts de ‘basket average', clau per a la permanència en l'ACB

Cinc mesos ha hagut d'esperar el Divina Joventut per tornar a assaborir una victòria a domicili. No ho feia des del 30 d'octubre a Manresa, en l'únic triomf sumat fins ahir. Però els verd-i-negres van assaltar el pavelló San Pablo i, a més, recuperar el basket average –88-94 al Palau Olímpic en la primera volta–. La primera final dels de Diego Ocampo es va saldar amb nota. Ara falta rematar la feina diumenge a Badalona contra l'Obradoiro, que aquesta jornada no jugava. Qui sembla tocat és el Betis, que només veure el calendari que li resta pot posar-se a tremolar: ha de jugar a les pistes del Baskonia, el Madrid, l'Obradoiro i l'Unicaja i rebre el Bilbao, el València, el Barça i el MoraBanc.

El primer quart va arrencar amb moltes imprecisions, nervis, respecte i 11 pèrdues entre tots dos equips (15-13). Però en el segon els verd-i-negres van anul·lar totalment els andalusos, que només van fer una cistella en joc, i en l'últim segon. El parcial de 5-21 va ser definitiu. Al descans el marcador era inesperat (20-34). En el tercer quart la Penya semblava fer l'estirada definitiva (30-48). Però van aparèixer els fantasmes i els dubtes quan els andalusos van situar-se a sis punts a 4:50 (49-55). Però Vidal va dir prou amb un triple decisiu, i un 2+1 de Ventura en el darrer segon de possessió i un triple de Sàbat van ser l'estocada definitiva. El de Llagostera i Abalde van ser determinants. I el Betis, que va oferir una imatge lamentable, va llançar la tovallola.

Crits de “«Tabak, vete ya»”

Durant el segon quart, quan el Betis estava fent el ridícul, i també durant el tercer, quan la Penya va agafar la màxima renda, l'afició va explotar contra el seu tècnic, Zan Tabak, a qui van demanar que marxés. De moment, no hi ha hagut cap moviment. D'altra banda, Nogués va debutar en la lliga després de moltes lesions i mala sort aquest curs. Va jugar només 16 segons, però és el primer pas.

Hem sabut jugar amb valentia, sabem que no juguem per a nosaltres sinó per a molta més gent que ens dona suport
Diego Ocampo
He estat molt centrat a fer les coses bé per a l'equip. Hem recuperat l'‘average' perquè som ambiciosos
Albert Sàbat
1
cistella
en joc va fer el Betis en tot el segon quart i va ser en el darrer segon del període, amb una penetració de Nachbar.
20 i 25
punts i valoració
va fer un Abalde de rècord. El seu sostre fins ahir eren 18 punts i 21 de valoració, que havia fet el curs passat contra l'Estudiantes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)