ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Qui els ha vist i que els veu

Lliga Endesa. En tan sols dos mesos, l'Unicaja ha passat de ser un equip insípid, abocat a un altre fracàs esportiu, a exhibir una consistència inusitada arran del títol de l'Eurocopa

L'últim cop que es van veure les cares va ser ja fa més de dos mesos en els quarts de copa, a Vitòria. Llavors, el Barça Lassa es va imposar sense estridències (82-70) –cauria l'endemà en les semifinals– i l'Unicaja deixava la cita transmetent la sensació d'equip desdibuixat.

Avui, mentre els de Bartzokas continuen el seu titubeig per la competició, els verds viuen el seu moment més dolç de la darrera dècada. El títol de l'Eurocopa ha revitalitzat l'entitat, l'afició i l'equip, que, amb l'objectiu més que cobert –bitllet per a la propera Eurolliga inclòs–, se sent capaç de tot en la fase decisiva del curs. El que fa l'estat d'ànim...

Solidesa i sort

A l'equip malagueny, totes li ponen ara. De fet, es planta al Palau després d'atonyinar en tan sols quatre dies, a la seva pista, el MoraBanc (+24) i l'Iberostar (+21), i amb tot el roster sa i activat, cadascú amb el seu rol aportant a la causa col·lectiva. Fins i tot Lafayette, a qui el tècnic dona minuts amb vent a favor per no perdre'l. I al davant de tot, Joan Plaza, que ha passat d'estar més que qüestionat –en la copa, se'l veia fora del club i el nom de Txus Vidorreta sonava cada cop més en l'entorn verd– a veure's més que reforçat, si bé té un any més de contracte. Això sí, pot rebre propostes de clubs capdavanters, i més ara que el seu agent és Misko Raznatovic.

La creença en les seves forces es va reforçar a mesura que passava sèries en l'Eurocopa, totes amb factor pista en contra. Tot això, superant moments de dificultat –aparicions cabdals d'Alberto Díaz, des de la defensa, contra el Bayern i el València– o els problemes físics de peces clau (Musli i Nedovic). Aquest darrer fet va donar minuts i pes a altres elements, com és el cas d'Omic, Smith i Fogg, que respondrien a gran nivell. Res, ni l'exhibició de Carlos Suárez, però li hauria servit per alçar al títol si el València no hi hagués contribuït amb el seu col·lapse gegantí en l'últim quart del tercer partit, a la Fonteta. El seu mèrit va ser veure l'escletxa i abocar-s'hi de cap.

Ara, un cop certificat el seu pas matemàtic al play-off de la Lliga Endesa, té a l'abast acabar la fase regular entre els quatre primers i ser cap de sèrie a quarts, ja que, a més de la cita d'avui, ha d'anar a Vitòria. I tot això sense tenir cap mena de pressió. Compte.

LA DADA

68,2
punts
ha rebut de mitjana l'Unicaja entre el març i l'abril (14 partits amb un 11-3 de balanç). Només en un ha rebut més de 80 punts, contra el València.

Doellman i Navarro, a punt per reaparèixer

Tots dos s'han exercitat els últims dies amb normalitat amb el grup i estaran avui a disposició de Bartzokas. La baixa més prolongada ha estat la de Doellman, que no disputa cap partit des del 2 de febrer a Kaunas. L'aler pivot ha enllaçat dues lesions al soli de la cama dreta que l'han mantingut fora de la dinàmica col·lectiva dos mesos i mig. En el cas de Navarro, una contusió a la cama dreta li ha fet perdre's els darrers dos partits, contra el Tecnyconta i el València. Amb aquestes dues altes, el tècnic grec disposarà de tretze efectius, fet que l'obligarà a deixar-ne un fora de l'acta. Més enllà dels lesionats de llarga durada (Lawal i Pau Ribas), queda tan sols en la infermeria Vítor Faverani. El pivot té una inflamació al genoll dret des de finals de març i, si bé el club esperava que reaparegués en tres setmanes, aquest termini s'ha sobrepassat i encara no està a punt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)