ACB

bàsquet

joventut

L'adeu a un símbol

Jordi Villacampa marxa avui del Joventut després de 18 anys com a president i de 21 anys més sent un mite com a jugador verd-i-negre

Un altre campió d'Europa amb ADN Penya, Juanan Morales, li agafa el relleu

Jordi Villacampa i Amorós (Reus, 11-10-1963) es va posar la samarreta de la Penya el 1976 en categoria infantil. Des de llavors, i han passat quatre dècades, ha estat lligat al Joventut. Primer com a jugador professional (del 1980 al 1997) i després com a president (del 1999 fins avui). Es va retirar als 34 anys, tot i que hauria pogut seguir jugant, i ara deixa una presidència del Joventut que ell hauria volgut abandonar abans. Hi va estar a punt fa uns quants anys, quan Marcel Riera feia un pas endavant, però no va fructificar. I ara deixa la presidència amb la ment neta. Alliberat de tot el que ha hagut d'afrontar. De situacions complicades i de més coses extraesportives que el que en realitat l'apassiona: el bàsquet i la Penya. Pocs presidents, però, poden dir que han marxat per pròpia voluntat. Ell ho farà avui donant el relleu a un altre exjugador amb ADN Penya: Juanan Morales. Serà en un acte al Palau, on se celebrarà la junta d'accionistes i on Villacampa expressarà les seves últimes paraules com a president. Se'n va un símbol. Un dels pocs que hi ha en el bàsquet i en l'esport professional actual. Un dels símbols de l'ACB, però sobretot del Joventut, juntament amb il·lustres com ara Josep Maria Margall i Rafa Jofresa. I amb la satisfacció de mantenir la filosofia de la Penya. La del planter. L'aposta pel bàsquet de base.

30 debutants a l'ACB

I Villacampa tancarà el cicle amb uns balanços increïbles: en 18 anys ha fet debutar fins a 30 joves a l'ACB, més del doble del segon club que més ho ha fet. Com a club venedor ha realitzat 21 operacions de traspassos amb més d'11 milions d'euros d'ingressos, que han servit per mantenir el club i la marca Penya al cim de l'esport professional. La seva gestió, però, no ha estat absenta de coses que s'haurien pogut fer millor. Hi ha estat massa temps, una cosa que ell mateix reconeix, i ni ha estat capaç de connectar els barris amb la Penya ni ha sabut utilitzar el Joventut per estructurar millor la ciutat de Badalona per tal de portar més gent al Palau i unir els clubs: “Ens valoren moltes vegades més a fora de casa nostra que aquí, alguna cosa he fet malament si despertem més simpatia a fora que a Badalona mateix.” I un altre peatge que s'atribueix: “El Palau ha estat dos anys sense poder fer activitats, no hem pogut explotar la instal·lació; segurament no ho he sabut fer.”

Sempre sense oposició

Era el desembre del 1999 quan el llavors president, Genís Llamas, va plegar. Pintures Bruguer va deixar el patrocini i Villacampa es va posar al capdavant amb la seva mà dreta, Josep Puig. Van lligar un patrocinador fidel, DKV, durant nou anys i el 2000 es va tirar endavant el Centre Comercial Màgic, que va obrir les portes el 2008 tot i els innumerables obstacles. Esportivament, el club va viure la segona millor etapa de la història, amb Aíto, Ricky, Rudy, etc., guanyant la copa, la ULEB i la FIBA. Dos títols europeus que se sumen a les dues Korac i a la copa d'Europa que ja tenia com a jugador i que el converteixen en l'únic que ha participat en tots. La Penya continua sent, amb cinc títols europeus, el club de l'ACB més guardonat del Vell Continent darrere del Madrid i del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)