FEB

Bàsquet

Lliga femenina

Un equip contra tots els pronòstics

L'Spar Citylift Girona intentarà fer saltar la banca i tallar la ratxa de victòries de l'Avenida en competicions FEB

Antecedents, defensa, factor pista i dinàmica guanyadora, contra fortalesa en el rebot i capacitat d'anotació

Vuit mesos de feina per arribar a la setmana més intensa de la temporada. La final de la Lliga Femenina és la mateixa de les dues últimes temporades, amb el Perfumerías Avenida amb avantatge de camp i l'Spar Citylift Girona, contra tots els pronòstics.

L'Uni s'ha d'enfrontar amb aquesta correlació de forces desfavorable si vol tornar a aixecar la lliga, com fa dos anys. L'Avenida, a més del factor pista a favor, arriba a la final amb una dinàmica guanyadora i positiva. En competicions FEB no perd des de l'octubre. I no cedeix com a local justament des de fa dos anys, quan l'Uni el va vèncer en el primer partit de la final que acabaria rematant per Sant Jordi.

Rebel·lió gironina

L'Avenida ha anat aprofundint en la identitat que li proporciona Miguel Ángel Ortega, la seva pressió, els dos contra un, l'activitat defensiva i la manera com porten el joc al límit per arraconar el rival contra la cova dels errors. Així han guanyat molts partits i així ha convençut Ortega els recelosos de Salamanca. Tant, que ja està renovat, i mitja plantilla també, un fet insòlit.

L'Spar, amb Alminaite disponible, necessita fer valer tot el seu potencial anotador. Però també li caldrà solidesa defensiva per burxar els punts dèbils de l'Avenida, sobretot l'absència d'una base de rotació (Ortega no confia en Miloglav ni Salvadores, i Domínguez acumula molts minuts), el desavantatge físic en la defensa a Ibekwe i en els problemes amb el rebot defensiu. L'Uni ha estat capaç de guanyar el rebot contra l'Avenida en els tres partits, i no per poc: +11, +11 i +14. Cap equip li ha fet tant mal a l'Avenida en el rebot. Malgrat tot, tres derrotes. Però en les pèrdues la situació s'inverteix: 18, 15 i 26 de l'Uni en els tres partits. Guanyar consistència defensiva i ofici per no entrar en una espiral d'errors és imprescindible.

En la rotació, mentre les tres exteriors de l'Avenida (Domínguez, Beard i Givens) són intocables, a dins Ortega té quatre peces d'altes prestacions en qui confiar (Milovanovic, De Souza, Elonu i Gil).

El primer és clau

“Som ben capaces de guanyar el tercer partit a Salamanca, però és evident que el primer és molt important”, explica Rosó Buch. Ha estat així en les vuit últimes temporades. Qui ha guanyat el primer s'ha endut el títol. I, excepte la temporada passada, quan l'Uni va ser capaç de forçar el tercer i va estar ben a punt de guanyar-lo, la final s'ha resolt per 2-0.

20,1
pèrdues
ha forçat l'Avenida als seus rivals en la lliga. A l'Uni, 18 i 26, a més de 25 en la copa.
30-1
és el balanç
de l'Avenida en competicions FEB 2016/17. Únicament l'ha derrotat el Gernika.
22,1
rebots defensius
atrapa l'Avenida. Només el Cadí n'ha capturat menys. L'Uni, el millor, s'enfila a 26,5.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)