ACB

L'epíleg d'un resultat anunciat

Lliga Endesa. L'ICL Manresa acabarà per tercera vegada en cinc anys en una de les dues places de descens

L'ICL Manresa fa unes setmanes que es pot entrenar amb continuïtat de plantilla, el seu joc ha millorat i la seva capacitat competitiva també –contra el Baskonia, l'Herbalife, l'Estudiantes i, per exemple, dimecres a Màlaga contra l'Unicaja–. Però percentualment, en l'interval (10 partits) ha tingut els mateixos resultats que en els primers mesos de competició: una victòria, quatre derrotes per menys de deu punts, tres per més de deu i dues per més de vint. Xifres d'equip condemnat a acabar en places de descens, conseqüència de mesurar la realitat del club amb la realitat dels clubs rivals.

“No hem baixat per haver perdut avui [Unicaja]. No depenia de nosaltres i ho teníem bastant assimilat”, deia Ibon Navarro després de la derrota que certificava matemàticament que l'ICL acabarà sent un dels dos pitjors de la lliga. Estava assimilat i venia de lluny. Des de la configuració de la plantilla fins a les lesions de la primera meitat de temporada i les entrades i sortides de jugadors, l'equip ha maldat per moure's en la competició a cavall d'una efectivitat sota mínims, insuficient i que l'ha deixat en precari. Com en dues (2012/13 i 2013/14) de les quatre anteriors temporades a l'actual, amb el bitllet de tornada a la LEB, on va jugar per últim cop el curs 2006/07.

El futur, dimarts

El 2013 i el 2014 no es va fer efectiu el descens per la impossibilitat dels clubs que havien assolit la plaça d'ascens de complir amb la normativa d'ingrés a l'ACB. Què passarà enguany és una incògnita –fa dues setmanes la Comissión Nacional de los Mercados i la Competencia va qualificar d'il·legal la quota d'accés (2,4 milions) i va acusar l'ACB d'imposar “condicions desproporcionades” per pujar–. La manera com encaixen en aquest escenari els plans de futur del Bàsquet Manresa serà explicada pel president de l'entitat, Jaume Arnau, dimarts al Nou Congost (16 h).

Balanç (4-24)
Victòries
4 (14,5%)
Derrotes -10 punts
9 (32%)
Derrotes 10 o més punts
9 (32%)
Derrotes 20 o més punts
6 (21,5%)
Jugadors utilitzats
17
Fitxatges durant la temporada
4
Estadístiques
Punts per partit
74,4 (17è)
Punts en contra
86,4 (17è)
Tirs de 2 p.
49% (17è)
Triples
33% (15è)
Tirs lliures
76% (11è)
Rebots
30,7 (17è)
Assistències
12,4 (16è)
Pilotes perdudes
14,4 (15è)
Recuperacions
6,3 (13è)
Faltes rebudes
21,1 (7è)
Valoració
67,4 (17è)
Cal fer moltes filigranes i encertar-la en els jugadors, en l'entrenador... I aquest any no hem estat tan fins
En un club com aquest, la línia entre perdre i guanyar és molt fina i cal tenir una mica de sort en tot. I encertar en la presa de decisions
Aquest club ja ha passat per això i està viu. No veig cap motiu perquè no continuï viu
Ibon Navarro
ENTRENADOR DE L'ICL MANRESA
Aquest equip ja ha competit en un partit més que el de la temporada passada que es va salvar. I encara en queden quatre per jugar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)