Eurolliga

La flor i nata, l'excel·lència

La millor lliga d'Europa de la història coneixerà el campió en el torneig final que aquest cap de setmana té lloc a Istanbul

El CSKA, el Fenerbahçe, el Madrid i l'Olympiacòs són els grans favorits al títol

Final a quatre d'Istanbul, 2017, Sinan Erdem Dome. Amb el campió (CSKA) i el finalista (Fenerbahçe) vigents, amb el millor equip de la fase regular (Madrid) i amb l'únic (Olympiacòs) que ha estat capaç de guanyar dues vegades el títol des del 2010 (i revalidant-lo).

De manera indiscutible, els quatre equips d'Europa amb una densitat argumental més notòria es juguen a partir d'avui el títol de campió continental. Són dues finals en 48 hores, un torneig curt emocionalment sense comparació possible. Guanyar dos partits contra els rivals més qualificats, en què l'error pesa tant com l'encert i en el qual la capacitat per desxifrar quan la mentalitat s'ha d'anteposar al joc és la clau de volta.

Estils, personalitat

Obren pista el CSKA i l'Olympiacòs, un equip que vol guanyar anotant un punt més que el rival contra un que vol fer-ho encaixant-ne un menys. Els russos són el col·lectiu que millor encert té en triples (40%) i en tirs lliures (82%), el que més pilotes recupera (7,2) i el que més pèrdues provoquen al rival (15,3). Els grecs, els que més rebots agafen (25,8 en defensa i 11,6 en atac) i els que menys tirs de camp anotats (46%) i menys assistències (14,6) permeten al rival. Després, l'escena serà del Madrid i el Fenerbahçe, de l'atac curt i explosiu dels blancs contra la defensa de xoc groc-i-negra. Els espanyols són els que més assistències donen (20,5) i els que menys pilotes perden (12), un sumari que distingeix especialment la seva ofensiva. Els turcs, subsistint tot l'any a les absències per lesions sense dominar cap apartat estadístic, han estat inclements quan sonaven les campanes. Amb Obradovic, mestres en el sis contra cinc, juguen a casa.

38
títols
acumulen entre tots els jugadors presents a Istanbul: 17 el CSKA, 10 l'Olympiacòs, 7 el Madrid i 4 el Fenerbahçe.
[Spanoulis] Sap exactament quan l'equip el necessita i ha d'aparèixer. Per això l'Olympiacòs és sovint aquí
Nando de Colo
Sabem per experiència que hem de tenir el cap fred i pensar només en el primer partit, que serà molt dur
Sergi Llull
Hem d'oblidar el passat. Juguem a casa i tindrem molts aficionats al nostre costat, però haurem de fer-ho molt bé
Bogdan Bogdanovic
El CSKA és un rival molt complicat, amb qualitat en totes les posicions. És bàsic poder controlar el ‘tempo' del partit
Vassilis Spanoulis

Esport3, amb el futbol

Malgrat tenir els drets del producte, una atribució pagada a preu d'or, Televisió de Catalunya deixarà els aficionats que han pogut seguir l'Eurolliga durant la temporada sense poder veure per Esport3 la final de diumenge. Ho podran fer a través de la web, però no pas per televisió, perquè a l'hora del partit que decidirà el campió hi ha programat el Minut a minut, la tertúlia en colors que seguirà el desenllaç de la lliga de futbol –a les vuit es juguen el Barça-Eibar i el Màlaga-Madrid–. Avui, dia de les semifinals, es podrà veure íntegrament la que disputaran el CSKA i l'Olympiacòs a partir de les 17.25 h, mentre que la que després jugaran el Madrid i el Fenerbahçe, retransmissió que començarà a les 20.25 h, serà oferta però amb connexions a partir de les 21.15 h –és a dir, durant tota la segona part– per la coincidència amb el Barça-Palma de futbol sala, que disputen el segon partit del play-off dels quarts de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)