Eurolliga

Amb ell tot és possible

Eurolliga. El mestratge d'Obradovic guia el Fenerbahçe, que es desfà de l'Olympiacòs i celebra el primer títol de la seva història. Kalinic, Bogdanovic i Udoh, triat MVP, lideren l'equip turc

MADRID 70 CSKA 94

MADRID:Llull (7), Taylor (8), Maciulis (11), Randolph (4), Ayón (11) –cinc–; Draper (5), Rudy (4), Nocioni (4), Doncic (6), Felipe (5), Carroll (3) i Thompkins (2). 16/31 de 2, 6/26 triples (2 Taylor, Draper, Rudy, Carroll i Llull), 20/27 tirs lliures, 24 rebots (6 Ayón), 15 assistències (4 Llull) i 62 de valoració (16 Ayón).CSKA:Jackson (13), De Colo (13), Kurbanov (2), Vorontsevitx (10), Hines (14) –cinc–; Teodosic (7), Augustine (4), Fridzon (12), Antonov (3), Freeland (1), Higgins (12) i Kulagin (3). 20/35 de 2, 12/26 triples (3 Jackson, 2 Fridzon i Vortonsevitx i 1 De Colo, Teodosic, Antonov, Higgins i Kulagin), 18/22 tirs lliures, 32 rebots (7 Hines), 21 assistències (6 Teodosic) i 104 valoració (18 Higgins i Hines).PARCIALS:10-23, 22-22 (32-45); 24-24 (56-69) i 14-25 (70-94).COMENTARI:El CSKA és qui va tenir més desig i va acabar tercer l'edició d'enguany, després de dominar el partit des de l'inici. Com és habitual, el joc va ser insípid i les rotacions, constants. L'únic incentiu era l'econòmic per als clubs. El tercer rebia 300.000 euros i el quart es quedava amb 200.000.

L'aterratge d'Obradovic en el Fenerbahçe durant l'estiu del 2013 va generar molta il·lusió en el club i en l'afició per tocar algun dia, a curt termini, el cel europeu. Ahir, i al quart intent –tercera final a quatre consecutiva i segon partit pel títol– es va fer realitat el somni. El Sinan Erdem Dome va bullir des de molt abans del salt inicial i va ser abduït per la bogeria col·lectiva quan va acabar el temps. Era el primer títol de l'entitat i també el primer d'un club turc. Per a Zoc, es tracta del novè en cinc equips. Una autèntica barbaritat.

A l'Olympiacòs, no li va servir ni el seu esperit indomable per competir pel partit. Va resistir com bonament va poder en la primera part, però en la segona, quan el rebot va abandonar-lo –19 a 8, amb només un d'ofensiu dels del Pireu–, va anar cedint terreny fins a abaixar els braços a la meitat de l'últim parcial, impotent.

Sense treva

La primera cistella del Fenerbahçe –esmaixada de Vesely a passada d'Udoh– va tardar quatre segons a arribar. Com en les semifinals, Kalinic i Udoh no només donaven sentit al treball defensiu, sinó que van fer-se presents en atac. El primer anotant (12 punts en el primer quart) i el segon assistint. El contrapunt el donava Spanoulis, que, per bé que va cometre dues faltes aviat, estava lúcid i va generar 15 dels 18 punts dels seus en el primer parcial, sobretot connectant amb Birch. Amb tot, no acabava de segellar el rebot defensiu i els turcs ho fan pagar (24-15, 9').

L'entrada de Milutinov va donar més consistència en aquest aspecte i, amb la segona unitat, l'Olympiacòs va fer-se més incòmode per al rival, tapant-li la fluïdesa i la circulació de pilota. Va ser bàsica la irrupció de Bogdanovic en aquesta fase (9 punts en el segon parcial) perquè els grecs, tot i no poder anotar a la pintura, tenien el suport del triple per llimar la diferència i arribar a l'equador ben vius (39-34).

Inassumible

La tornava dels vestidors va accentuar els problemes per al Fenerbahçe. Els del Pireu van apujar línies, i aquesta pressió l'obligava a fer tirs forçats, al límit de la possessió. Si a això s'hi afegia la inspiració de Mantzaris des de l'arc, no era estrany que a Obradovic li pugés la mosca al nas (44-40, 23'). I va fer un canvi de director de joc (Sloukas per Dixon) que va donar-li fruits de seguida. L'equip va trobar la serenor i el criteri, mentre Bogdanovic era a la banqueta, reservat per les tres faltes que tenia des del segon quart. I traient suc del bonus, va superar la barrera dels deu punts per primer cop (57-44, 27').

A l'Olympiacòs, sense el rebot i amb molts problemes per generar a prop del cèrcol –com a prova el 0/5 de Printezis al final de tercer quart i els 8 taps turcs– no se'l veia amb esma per remuntar i va acabar desfent-se en l'arrencada del darrer quart, després d'un 8-0 amb un triple d'Antic, a qui Obradovic havia fet debutar en la final a quatre d'enguany feia pocs segons (68-50, 32'). L'escletxa arribaria fins a un +20 a les acaballes (78-58, 37') i propiciaria que acabessin entrant a pista els menys habituals dels turcs.

DADES

32,5
de valoració
d'Udoh, MVP de la final a quatre. Ha fet 14 punts, 10,5 rebots, 6 assistències i 3,5 taps.
5/16
tirs de dos
a la mitja part l'Olympiacòs. Tot i això i els 7 rebots d'atac turcs, el resultat era 39-34.
24
de valoració
de Kalinic tant en la semifinal com en la final. En la resta de curs, acreditava 7,2.
Estic feliç sobretot pels jugadors. Ells es van fixar aquest objectiu després de perdre la final de la temporada passada. I han treballat fort
Zeljko Obradovic
Estic decebut però alhora orgullós de la temporada. Havíem d'estar molt més concentrats en els moments clau
Ioannis Sfairopoulos
És una sensació extraordinària, ja que per al club és el seu primer títol. Tenim una gran connexió amb l'afició, que ens segueix a tot arreu
Zeljko Obradovic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)