FEB

ADRIÀ ALONSO

TÈCNIC DEL MARTORELL (LEB PLATA)

“Manresa té joves de futur”

El Martorell, vinculat del Manresa, ha passat de salvar la plaça d’EBA la temporada passada en l’última jornada, a la possibilitat d’ascens a LEB Plata quan l’objectiu era la permanència

Es parla poc del Manresa, i és un gran club per donar oportunitats als joves; en té que estan preparats per fer el salt

Adrià Alonso va arribar aquest estiu al Martorell després de la seva etapa al Sant Nicolau de Sabadell i d’una gran trajectòria en el bàsquet base del Joventut. Va agafar l’equip en una situació delicada –el Martorell havia salvat d’un pèl la categoria– i vuit mesos després és nou equip de LEB Plata.

Es pot considerar una sorpresa l’ascens del seu equip?
Absolutament. L’objectiu era la permanència. L’any anterior el club va salvar la categoria de lliga EBA en l’última jornada i aquest curs, amb un equip jove i amb els precedents que hi havia, el que ens havíem fixat era no baixar.
I llavors com s’explica aquest èxit rotund?
A poc a poc, sense plantejar-nos grans objectius, vam pensar a anar cremant etapes. Sense posar-nos pressió les coses han anat evolucionant en positiu, i també hi ha ajudat que en la Lliga Catalana vam anar passant eliminatòries. Hi va haver un moment que vam veure que podíem estar entre els quatre millors i llavors vam anar a totes.
Qui és l’estrella de l’equip?
El conjunt. Quant a estadístiques no tenim cap MVP, alguns sobresurten respecte d’altres però no hi ha gaire diferència. Hi ha molts jugadors que han valorat en diferents facetes. Quan no era un jugador era un altre, l’equilibri entre totes les posicions és clau perquè teníem ben cobertes totes les posicions i es feia complicat defensar-nos.
Sakho, Mayot, Jou, Jofresa... Tenir vinculats del Manresa és més fàcil?
Al capdavall en una vinculació es tracta que aquests joves facin els passos per jugar com més amunt millor. I es tracta que dominin les lligues com l’EBA i tant Sakho, Jou, David Jofresa i Mayot, que eren els quatre vinculats, han demostrat que tenen qualitat per jugar més amunt.
Als aficionats del Manresa què els diria dels quatre vinculats?
Primer, que els falta volum de minuts de joc, però s’ho han de guanyar i s’ho han de treballar. Cada competició és diferent, són joves que s’entrenen amb el primer equip però que juguen en competicions on el joc és diferent i han de saber què se’ls demana a EBA o a l’ACB. La capacitat per adaptar-se és clau en el seu procés de creixement.
És el Manresa un bon club per donar oportunitats als joves?
I tant que és un gran club per donar oportunitats. Es parla poc del Manresa. Té joves i en tindrà més que estan preparats per estar al primer equip i s’està apostant molt per aquest aspecte. Ara amb la renovació de Bebo [Ahmed Khalaf], Jordan, Mayot, Jou o Miquel Salvó... és una bona plaça per tenir oportunitats de jugar a l’elit.
Com valora la vinculació del Martorell amb el Manresa?
Estic satisfet de la comunicació diària, que ha estat una de les claus de l’èxit: sobrecàrregues d’entrenaments, lesions... Tots hem entès on som i som conscients que la prioritat és treballar per al primer equip. I estem molt contents de les facilitats que hem tingut i de la possibilitat de jugar de manera semblant per facilitar el salt dels vinculats. Posaria un excel·lent a aquesta temporada.
L’ascens esportiu a LEB Plata és un fet. Ara falta confirmar-ho als despatxos. Com ho veu?
Estem en els dies de transició, pendents de reunions amb l’Ajuntament i algunes empreses per saber si es pot assumir el salt econòmic, que és molt gran. En comparació per a nosaltres és un salt com el que hi ha de LEB a l’ACB. És important com a ciutat poder tenir esport d’elit a la ciutat. Jo tenia contracte fins aquesta temporada i estic en espera que el club es posi en contacte amb mi per saber què vol fer.
Estigui a l’ACB o a LEB Or, que el Manresa tingui un equip vinculat a LEB Plata seria ideal, oi?
Crec que el Manresa serà ACB i si tenim plaça a LEB Plata ens permetria tenir un perfil de jugador de més nivell i seria bo per als dos clubs, per al Manresa i per al Martorell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)