ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Estret marge de maniobra

Lliga Endesa. El FC Barcelona Lassa té compromesos dotze contractes per al curs vinent, als quals s’ha d’afegir la temporada que encara té garantida el tècnic, Georgios Bartzokas

El FC Barcelona Lassa 2016/17 és història. De la plantilla que ahir va acabar una temporada inesborrable, tenen contracte garantit per a la vinent vuit jugadors, deu comptant els que enguany han estat cedits i onze afegint-hi el cas particular de Navarro. Encara més, dotze donant per segur que Rodions Kurucs serà membre de la primera plantilla, tal com va anunciar el club fa setmanes.

No és l’escenari ideal per començar un projecte nou, però Nacho Rodríguez, que sap que d’entrada comptarà amb el mateix pressupost d’aquesta temporada acabada, pot treballar amb perspectiva de futur a curt termini: només Víctor Claver i Kurucs tenen contracte garantit per a la temporada 2018/19. El punt de partida inicial és respectar el que hi ha signat per evitar despeses importants en rescissions a menys que el jugador demani marxar i dotar, amb les incorporacions, de capacitat física la plantilla. Amb aquest plantejament l’equip ja compliria amb la normativa dels jugadors de formació.

Els bases, Vives

L’únic base amb contracte és Tyrese Rice, una vinculació signada l’estiu passat a preu d’or i sense clàusules estipulades per trencar-lo ni per part del club ni del jugador. Renfroe i Munford acaben i no continuaran. Guillem Vives, que el Barça tenia fitxat l’estiu passat, tindrà ara una sortida de València (evitar el dret de tempteig) assequible. En dinàmica de primer equip també hi ha hagut Stefan Peno, amb lligam fins al 2019. Es pot quedar i tornar a fer Barça B i primer equip en un entorn de normalitat, però també es pot optar per consolidar el seu pas al professionalisme amb una cessió. En aquest cas el MoraBanc Andorra hi estaria interessat.

Els exteriors

Al perímetre tenen un any més garantit Pau Ribas, Petteri Koponen i Marcus Eriksson, als quals s’ha d’afegir Kurucs. Juan Carlos Navarro té contracte a no ser que ell o el club decideixin cancel·lar-ho, que en la pràctica vol dir que continuarà si el capità s’hi veu amb cor. I així serà. Acaben i no es renovaran Oleson i Perperoglou. El grec ja té un acord per tornar al Panathinaikòs.

Els interiors

Claver, Vezenkov, Tomic i Diagné, els quatre que han acabat la temporada, tenen contracte. El tindria Doellman si el club executés una clàusula estipulada en el seu, però no ho farà. Recentment, ja es van rescindir les vinculacions de Lawal (acabava al juny) i Faverani (tenia una temporada més opcional).

Els jugadors cedits

Són el base Ludde Hakanson i l’escorta Marc García, tots dos amb una temporada més. La cessió, sinó la rescissió, torna a ser l’escenari més factible.

L’entrenador

Res fa pensar que Georgios Bartzokas continuarà. Fa mesos que va perdre el vestidor, Rice, Tomic i Navarro no hi creuen i, tot i que té garantit un any més –va signar una vinculació de 2+1–, amb el que costa al club la seva sortida no n’hi hauria ni per començar a rescindir el contracte al base o al pivot. A tot això, el seu discurs i els seus resultats: final en la supercopa, semifinals en la copa, fase regular en l’Eurolliga i quarts de final en la lliga. Tot, per un balanç global de 37-32 (53,6%).

Bases
Tyrese Rice (Europeu) fins al 2018
Alex Renfroe finalitza
Xavier Munford finalitza
Exteriors
Juan Carlos Navarro (Formació) 2018
Brad Oleson finalitza
Pau Ribas (Formació) 2018
Petteri Koponen (Europeu) 2018 + 1
Marcus Eriksson (Formació) 2018
Stratos Perperoglou finalitza
Rodions Kurucs (Europeu) 2019
Interiors
Víctor Claver (Formació) 2019
Sasa Vezenkov (Europeu) 2018 + 1
Justin Doellman finalitza + 1 + 1
Ante Tomic (Europeu) 2018 + 1
Moussa Diagné (Formació) 2018 + 1
Cedits
Ludde Hakanson (Formació) 2018
Marc García (Formació) 2018
Entrenador
Georgios Bartzokas 2018 + 1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)