ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Tal faràs, tal trobaràs

El Barça Lassa tanca una temporada horripilant caient a la Fonteta en el tercer i definitiu partit dels quarts

L’equip, limitat en la rotació, va arribar viu però molt fatigat al tram final i també li va faltar encert

Per primer cop en l’última dècada, el Barça Lassa no disputarà la final de la Lliga Endesa. Enguany, però, ni tan sols l’ha flairat. Ni en aquesta competició ni en les altres.

Els blaugrana van posar l’epíleg a un trajecte estrepitós que no ha fet res més que empitjorar amb el pas dels dies. Fins ahir, que va caure eliminat en els quarts contra un rival que el va superar per primer cop en un play-off. Amb molt més orgull que joc, l’equip es va aferrar al partit i va entrar a la recta final viu, però la poca rotació, per culpa dels problemes inacabables de lesions, va fer que els puntals (Rice i Tomic) arribessin fatigats a la recta final, i el València, si bé era un manyoc de nervis, va acabar decantant la balança a favor seu.

Per sota

Els taronja van sortir a totes, a menjar-se el món. I l’equip aviat es va veure ofegat i desbordat per l’encert del rival, sobretot de San Emeterio. Que Rice no aparegués –0/3 tirs i 2 pilotes perdudes en menys de quatre minuts– tampoc ajudava i Bartzokas va haver de fer sortir Renfroe perquè l’avaria encara no s’accentués més (15-3, 5’). El canvi en la direcció va aportar criteri, però, sobretot, solidesa en defensa. Fruit d’això, es va frenar la caiguda i el València només va anotar de tir lliure, en la resta de primer parcial.

Ni en el descans obligat de Tomic, els de Bartzokas van perdre el fil. Sobretot, per la feina de Claver, anticipant-se a Dubljevic i ajustant el teixit defensiu blaugrana, i de Renfroe, omnipresent (23-18, 14’). Uns i altres acumulaven imprecisions, però la personalitat de San Emeterio donava aire al València. Amb tot, el Barça Lassa es mantenia a prop, un cop corregida l’hemorràgia en el rebot a la seva anella (31-26 a la mitja part).

Desgast físic

A l’equip, se li van acumular els problemes en l’arrencada de tercer quart. Ja no era tan sols la irrupció a escena de Dubljevic, sinó altres imponderables, com la quarta d’Oleson (24’) i la lesió de Claver tot just un minut després. Però ni així va caure a la lona. Rice, que no va descansar ni un segon en la segona meitat, era un altre i el seu encert va sostenir l’equip, igual que la presència de Tomic a la zona.

Al València se’l notava neguitós i feia reviure tots els fantasmes de la darrera final de l’Eurocopa, però va tenir un aliat en el rebot d’atac (12 en tota la segona meitat), que li va concedir segones i terceres opcions quan més encallat estava. En tot cas, el Barça Lassava disposar de possessions per avançar-se en la recta final, però mai ho va assolir. L’últim cop, amb un triple de Renfroe que el cèrcol va escopir literalment 19 segons abans del final i amb 66-64. En la darrera possessió i -3, els locals van optar per no fer falta i Rice va errar dos triples per dur el duel a la pròrroga, el segon ja forçat. I la persiana del curs es va abaixar.

LES DADES

-10
de valoració
de Rice a la mitja part, sense anotar (0/6 tirs). Acabaria amb 18 punts i 4 de valoració.
11
rebots
més va capturar el València que el Barça en la segona part: 24 (12 en atac); els blaugrana, 13.
Tota la temporada hem estat la meitat del Barça, amb moltes lesions, però avui [ahir] encara més sense Diagné i perdent Claver
Georgios Bartzokas
Tinc la consciència tranquil·la. Ho he donat tot sempre, igual que la resta del cos tècnic i tots els jugadors
Georgios Bartzokas
Si algú ha vist que Tomic o Oleson hagin fet falta en el tram final acceptaré la derrota [sobre les decisions arbitrals]
Georgios Bartzokas
Una reconstrucció és un procés difícil i tindrà víctimes col·laterals, però això ho han de decidir els directius, no jo
Georgios Bartzokas
Seria fantàstic que juguéssim la tercera final del curs. Avui [ahir] la tàctica ha quedat darrere de la mentalitat
Pedro Martínez

“L’any que ve, més disciplina i professionalitat”

Nacho Rodríguez no es va estar de romanços a l’hora de valorar una temporada tan esquifida quant a rendiment: “Primer de tot, i en nom de la secció, vull demanar disculpes als aficionats. La secció, tota, no ha estat a l’altura del que sempre ha estat el Barça.” “La temporada ha estat decebedora, frustrant i molt dolenta. No hi ha excuses que valguin”, va insistir a la mateixa Fonteta el mànager de gestió blaugrana, que va afegir: “Treballarem de valent per recuperar el prestigi i la imatge que sempre ha tingut aquest club i construir un equip que sigui competitiu en els propers anys.” Sobre la incidència de les lesions, va ser taxatiu: “No ha estat normal el que ens ha passat, però garanteixo que l’any que ve hi haurà més compromís, disciplina i professionalitat en tota la secció.” I sobre el futur de Bartzokas, va tirar pilotes fora: “Farem anàlisis i prendrem decisions.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)