ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Un base per començar

Lliga Endesa. El Barça Lassa anuncia l’arribada de Thomas Heurtel, el primer reforç del nou projecte. L’acord amb l’occità, que havia acabat contracte amb l’Anadolu Efes, és per dos anys

El Barça Lassa ja ha lligat el primer reforç per al nou projecte, encapçalat per Sito Alonso. Es tracta de Thomas Heurtel, un base occità (1,89 m, 1989) amb grans aptituds en atac, sobretot per generar joc per als companys, i que arriba lliure després que se li acabés ara el contracte amb l’Anadolu Efes. L’acord és per les dues properes temporades, i està únicament supeditat a la revisió mèdica.

La direcció de joc va ser un niu de maldecaps en tot el curs passat al club blaugrana. I no només pels problemes físics, sinó perquè el base més pur que figurava en el roster era Rice. Es va intentar corregir el mal amb pedaços amb la temporada iniciada (Renfroe, Munford), però ja era massa tard. La parcel·la esportiva, comandada ara per Nacho Rodríguez, va veure de seguida aquest dèficit i, per això, s’ha mogut de pressa perquè no li tornés a passar el mateix.

Madur

“Molt orgullós i feliç de formar part i vestir la samarreta d’un gran club com és el Barça”, va escriure en el seu compte de Twitter un cop es va anunciar la contractació. A Heurtel li han recordat ràpidament la foto que va penjar fa un any en el seu compte d’Instagram vestit amb una samarreta del Madrid de futbol, i que ha esborrat.

A banda de l’anecdotari, es tracta d’un element amb un recorregut sòlid ja al màxim nivell i sis cursos seguits en l’Eurolliga, en el qual va ser el màxim assistent el 2015/16 (7,92). Això sí, pren riscos, fet que li costa força pilotes perdudes. A banda de la creativitat, sobresurt per la seva mà des de l’exterior –tot i el 33,7% en triples de l’últim curs, té un 38% llançant-ne tres de mitjana en la màxima competició– i també la fiabilitat del tir lliure. En l’últim exercici, 86,7%, el seu sostre personal.

Format en les categories inferiors del Pau Ortès, el seu nom va emergir l’estiu del 2010, quan va ser triat MVP de l’Eurocamp a Treviso. Allà hi havia Juan Llaneza, que en va prendre nota –era el director esportiu del Sevilla– i dos anys després en demanaria la cessió al Baskonia, fet que no s’acabaria produint. El director de scouting blaugrana ara l’ha pogut fitxar, en la plenitud de la seva carrera. El base occità té el plus que coneix a la perfecció també la Lliga Endesa del seu pas per Alacant i el Baskonia. De Vitòria, en va marxar el desembre del 2014, mig any abans que se li acabés el contracte. Una decisió per treure’n rèdits econòmics, com va succeir amb el traspàs a l’Efes. Heurtel també és assidu els últims estius a la selecció francesa absoluta.

Els bases

El sacseig en la posició de base també implicarà l’arribada imminent de Vives. La idea amb la qual es treballa –i més pensant en la compressió i duresa de calendari– és la de tenir tres directors de joc de primer ordre. Tyrese Rice té contracte, un contracte molt important, i el Barça Lassa no el rescindirà. Una altra cosa és si arriba algun club i se l’endú fent-se càrrec de la fitxa que li pertocaria. El Maccabi ha mostrat interès en el seu retorn –el va conduir a l’Eurolliga de Milà, el 2014– i, si es concretés l’adeu, després es podria obrir la porta a una tercera incorporació en aquesta posició.

LA DADA

146
partits
d’Heurtel en l’Eurolliga, entre Baskonia (69) i Anadolu Efes (77). Hi ha acreditat 9,9 punts, 2,1 rebots i 5,6 assistències.
Thomas Heurtel
Base 1,89 m
Besiers Occitània, França
10-04-1989 28 anys
Trajectòria
2006-2009 Pau Ortès (FRA)
2009/10 Estrasburg (FRA)
2010/11 Alacant
2011-15 Baskonia
Anadolu Efes (TUR)
2015-17 Anadolu Efes (TUR)
2017-? FC Barcelona Lassa
Eurolliga 16/17
Punts 12,7
Tirs de 2 p. 50,4% (133/264)
Triples 33,7% (35/104)
Tirs lliures 86,7% (72/83)
Rebots 1,7
Assistències 5,6
Recuperacions 0,8
Pilotes perdudes 2,5
Faltes rebudes 2,9
Minuts 26,3
Partits 35 (6 titular)
Valoració 12,5

Guillem Vives, molt a prop

Amb un any de retard, el base barceloní (1,92 m, 1993) acabarà concretant el seu fitxatge pel Barça Lassa. L’estiu passat, una desavinença amb el València sobre la fórmula de pagament de la clàusula de rescissió d’1,5 milions d’euros va acabar frustrant una operació que estava gairebé tancada perquè Guillem Vives i el club blaugrana tenien un acord verbal per a quatre temporades. El Barça Lassa no va voler tibar llavors la corda més del compte, i tot va quedar en stand by.

Que el club taronja executés dilluns l’opció de renovació no significava que Vives es quedés en el campió de la Lliga Endesa. Però era un moviment que l’entitat havia de fer si en volia treure diners, ja que, en cas contrari, el base hauria quedat lliure i no l’hauria pogut dur al dret de tempteig. Això sí, executar aquesta opció comportava que la seva clàusula es rebaixés fins als 300.000 euros més IVA durant cinc dies. És a dir, fins avui. Si –com tot indica, ja que amb el seu agent està tot parlat–, el Barça Lassa fa l’ingrés, adquirirà un jugador de gran valor. No només comet pocs errors i disposa d’una gran lectura del joc a mitja pista, sinó que també té una gran ètica de treball. A més, és jugador de formació, un detall gens menor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)