ACB

Bàsquet

Lliga Endesa.

“Veurem quin rol tindré”

Lliga Endesa. L’occità Thomas Heurtel passa la revisió mèdica i assegura que té dos punts forts en el seu joc: “M’agrada anotar i fer assistències, i en els dos perfils em sento còmode”

Thomas Heurtel, el primer fitxatge del Barça Lassa 2017/18, no s’ha fet esperar. El base occità va ser ahir a les instal·lacions blaugrana, on va passar la revisió mèdica de manera satisfactòria i ja és, a tots els efectes, jugador del Barça. L’anècdota va ser quan es va trobar al mateix espai on passava la revisió el seu nou company Víctor Claver, que està fent recuperació després de passar pel quiròfan. Els dos jugadors es coneixen d’haver-se enfrontat en diverses ocasions. Heurtel arriba disposat al que faci falta, i va reconèixer haver mantingut una conversa amb el nou responsable general, Nacho Rodríguez, que li va transmetre el seu paper rellevant al Barça del curs vinent tot i explicar que encara no sap què és el que li demanarà Sito Alonso: “M’agrada anotar i fer assistències, i en els dos perfils em sento còmode. Veurem quin rol vol l’entrenador de mi a l’equip.” La presentació oficial d’Heurtel està previst que es faci abans de començar la pretemporada, però no aquests pròxims dies. És la fórmula que també es va seguir el curs passat.

Pel base internacional de la selecció francesa, el seu salt al club blaugrana arriba en un bon moment després de viure l’experiència a Istanbul: “És un repte molt gran, perquè estava a Istanbul, però és un club molt diferent, penso que a l’Efes he fet dues grans temporades.” Finalment, va valorar les seves anteriors etapes a l’ACB: “Soc molt més madur que quan vaig estar a Alacant, perquè era molt jove, i a Vitòria van ser tres anys molt difícils però a la vegada exigents, i em van ajudar a créixer.”

Pendents de Vives

Una altra de les notícies esperades en l’entorn del Barça Lassa és el fitxatge de Guillem Vives. Des que el València va executar la renovació, la seva clàusula baixava durant cinc dies a 300.000 euros més IVA, i el límit és avui. Demà tornarà a augmentar. És d’esperar que el club blaugrana la pagui, ja que té un acord total amb el base. Ahir, en la seva presentació, el nou tècnic del València, Txus Vidorreta, va parlar del cas: “Estem pendents de la decisió de Guillem. El desig és que continuï. No hem rebut ofertes i comptem totalment amb ell.”

L’OPINIÓ D’HEURTEL

Tots els jugadors volen jugar en un club com el Barça, perquè és un orgull defensar aquesta samarreta; conec el Pau Ribas i el Víctor Claver
Thomas Heurtel
Base 1,89 m
Besiers Occitània, França
10-04-1989 28 anys
Trajectòria
2006-2009 Pau Ortès (FRA)
2009/10 Estrasburg (FRA)
2010/11 Alacant
2011-15 Baskonia
Anadolu Efes (TUR)
2015-17 Anadolu Efes (TUR)
2017-? FC Barcelona Lassa
Eurolliga 16/17
Punts 12,7
Tirs de 2 p. 50,4% (133/264)
Triples 33,7% (35/104)
Tirs lliures 86,7% (72/83)
Rebots 1,7
Assistències 5,6
Recuperacions 0,8
Pilotes perdudes 2,5
Faltes rebudes 2,9
Minuts 26,3
Partits 35 (6 titular)
Valoració 12,5
És un repte molt gran, perquè estava a Istanbul, però és un club molt diferent. Penso que a l’Efes he fet dues grans temporades
Soc molt més madur que quan vaig estar a Alacant, perquè era molt jove, i a Vitòria van ser tres anys molt difícils
M’agrada anotar i fer assistències, i en els dos perfils em sento còmode. Veurem quin rol vol l’entrenador de mi a l’equip

Vezenkov, el 57 del ‘draft’ pels Brooklin Nets

El draft de l’NBA de la matinada passada va tenir un protagonista blaugrana: el búlgar Sasha Vezenkov. El jugador del Barça Lassa va ser escollit en el número 57 del draft pels Brooklin Nets. Tot i que mai es pot dir després de l’experiència que es va viure amb Tomas Satoransky l’estiu passat, quan va marxar de manera sorprenent als Wizards, en el cas de Vezenkov res fa indicar que pugui fer les maletes aviat per anar a jugar a l’NBA. El jugador, que ha tingut una gran evolució aquesta temporada, ha estat fent entrenaments als Estats Units i és un jugador a tenir en compte. Vezenkov només té 21 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)