Europeu

bàsquet

europeu femení

L’èxit com a hàbit

Europeu. Actuació exquisida d’Espanya, que recupera el tron continental després d’anul·lar França en la final. Torrens és l’MVP en un títol en què participen activament quatre catalanes

ESPANYA 71 FRANÇA 55

ESPANYA:Palau (2), Torrens (18), Xargay (8), Nicholls (5), Lyttle (19) –cinc–; Domínguez (4), Rodríguez, Cruz (12), Romero, Conde, Gil (3) i Sánchez. 24/43 de 2, 4/15 triples (2 Torrens i Cruz), 11/17 tirs lliures, 40 rebots (8 Lyttle), 19 assistències (5 Cruz) i 87 de valoració (28 Lyttle).FRANÇA:Dumerc (15), Skrela, Tchatchouang (10), Miyem (8), Ciak (4) –cinc–; Epoupa (5), Michel (2), Ayayi, Minte, Johannes (6), Chartereau (3) i Amant (2). 20/47 de 2, 3/11 triples (1 Dumerc, Johannes i Chartereau), 6/8 tirs lliures, 27 rebots (4 Epoupa i Amant), 14 assistències (2 Epoupa, Johannes i Tchatchouang) i 54 de valoració (12 Dumerc).PARCIALS:21-18, 18-12 (39-30); 17-10 (56-40) i 15-15 (71-55).

No és el primer cop que ho assoleix –ho havia fet també el 1993 i el 2013, i curiosament contra el mateix rival–, però no havia exhibit mai tanta autoritat. Igual que a quarts i semifinals, Espanya va ser un cicló inabastable i la seva defensa va empetitir una selecció del nivell de França, no oferint-li ni una sola escletxa d’esperança.

El títol alimenta encara més un cicle irrepetible. I és que, des que Lucas Mondelo se’n va fer càrrec el 2013, ja són cinc medalles seguides: dos ors i un bronze europeus i la plata olímpica i mundial. Una reiteració en l’èxit que, aquesta vegada, ha tingut, a banda del tècnic, quatre catalanes (Palau, Cruz, Xargay i Domínguez).

Accelerant

La posada en escena va ser trepidant, amb ritme i encert per part de tots dos equips. El canell de Torrens no va tardar a fer-se notar (10 punts i 4/5 tirs ja en el primer parcial) i, a poc a poc, Espanya va agafar la pauta del partit, passant-se la pilota en atac i incomodant el rival, que, amb tot, tenia recursos per no despenjar-se, encara que fos a cop d’individualitat. Això, ja se sap, mai és un bon negoci i, quan l’encert va decaure, a l’equip francès van aparèixer-li els maldecaps. I, sense la transició –un sol contraatac a principis del segon quart–, el seu joc era buit i insubstancial. Dumerc va tornar a la pista per rescatar l’equip, però la inèrcia de les de Mondelo era imparable, corrent i amb encert de fora (32-20, 15’).

Sense rebot ni arguments col·lectius –i això que a mitjan segon quart ja havien saltat a la pista les dotze peces–, França va rebre una dosi d’oxigen a partir de la qualitat de Dumerc i es va acostar tímidament, per bé que, amb Lyttle fent de tot, el marcador havia tornat a créixer a la mitja part (39-30).

La tornada de vestidors no faria res més que ratificar la superioritat d’Espanya. Mossegant al darrere, no només va ofegar l’atac rival (1/8 en tirs i 3 pilotes perdudes en sis minuts de tercer quart), sinó que el seu dinamisme ofensiu feia anar de bòlit la defensa francesa (49-33, 26’). Ningú llençaria la tovallola tan aviat, però era impossible pensar en una remuntada si Torrens i Lyttle estaven al nivell que estaven. Amb tot, van arribar a situar-se a 14 (60-46), però Xargay va encarregar-se que fos un miratge. I amb França ja rendida, la distància arribaria a enfilar-se fins al 69-46 (36’). Un recital.

Hem de buscar una paraula nova per definir a aquest equip perquè ’llegenda’ ja queda curta. Soc feliç
Lucas Mondelo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)