Europeu

bàsquet

europeu femení

Un adeu perfecte

Europeu. Laia Palau s’acomiada del bàsquet d’elit amb la desena medalla amb Espanya

Com si es tractés d’un somni o d’un guió que ella mateix hagués escrit, Laia Palau va paladejar el sabor de la victòria i d’un gran títol en el que va ser, ahir, el seu darrer partit amb la selecció espanyola i en el bàsquet d’elit. A partir d’octubre, començarà una nova etapa a Austràlia, jugant, però a un nivell menor.

La barcelonina (1979) ho deixa com la que més cops ha defensat la samarreta d’Espanya –262 duels, superant Valdemoro (258)– i la que ostenta un millor palmarès. Amb l’or d’aquest europeu de la República Txeca, acumula deu metalls en grans campionats. El més valuós és la plata en els Jocs Olímpics de Rio de fa un any. Al seu costat, una plata i un bronze mundials, a més de set medalles en europeus (dos ors, una plata i quatre bronzes). En categoria masculina, també tenen deu medalles amb Espanya absoluta Pau Gasol i Felipe Reyes. Ningú n’ha assolit més fins ara.

Més enllà d’aquests èxits, Laia Palau també ho ha guanyat tot a nivell de clubs. Entre els títols, els que més llueixen són les dues Eurolligues, amb el Ros Casares i el Praga, i una supercopa d’Europa. Palau ha guanyat lligues a Espanya, la República Txeca i Polònia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)