NBA

‘And the winner is...’

NBA. Russell Westbrook és escollit MVP de la temporada després d’haver acabat amb unes mitjanes de 31,6 punts, 10,7 rebots i 10,4 assistències

L’NBA va donar a conèixer l’MVP de la temporada, Russell Westbrook, que va superar James Harden. Els 31,6 punts, 10,7 rebots i 10,4 assistències de mitjana suposen una estadística de triple doble de mitjana. Anteriorment, només Oscar Robertson, en el curs 1961/1962, ho havia aconseguit. L’estrella dels Thunder va acabar amb 42 triples dobles –rècord de la història de l’NBA–, una carta de presentació suficient per endur-se el premi. Ho va fer en el marc d’una cerimònia, els anomenats NBA Awards, al més pur estil nord-americà, que no s’havia fet mai i que serà habitual a partir d’ara per donar més solemnitat als guardons. Es va fer a Nova York amb el cantant de rap Drake amenitzant l’acte. Westbrook també es va endur el premi a la millor cistella de l’any pel triple que va aconseguir contra els Nuggets que els va donar la victòria quan sonava la botzina. També el van escollir com el jugador amb més estil per com vesteix, una de les seves passions. La sorpresa va arribar amb la designació de rookie de l’any que va anar a parar a les mans de Malcom Brogdon (Bucks), que havia entrat a la lliga com a número 36 del draft del 2016, i això vol dir que és el primer debutant que aconsegueix el premi sense haver estat primera tanda. Els grans favorits, Joel Embiid i Dario Saric, es van quedar sense el reconeixement. El trofeu al millor defensor del curs tampoc va tenir sorpresa, perquè va anar a parar a Draymond Green, dels Warriors. El jugador amb millor progressió va ser Giannis Antetokounmpo (Bucks) per l’eclosió que ha tingut enguany. El millor sisè jugador va ser Eric Gordon (Rockets), que es va imposar a Iguodala (Warriors). Gordon ja havia guanyat el concurs de triples de l’All-Star anterior.

D’Antoni repeteix

Qui va tornar a aconseguir endur-se el premi a millor entrenador de l’any va ser Mike D’Antoni, que ha conduït els Rockets a una temporada brillant. Es dona la curiositat que fa només dues temporades va obtenir també el guardó, però com a màxim responsable dels Suns. D’Antoni va superar en les votacions Gregg Popovich (Spurs) i també Erik Spoelstra (Heat) i és el vuitè tècnic que repeteix guardó. Curiosament, entre els finalistes no hi havia el tècnic dels Celtics, Brad Stevens, tot i la inesperada temporada que han fet els de Boston. Un altre dels premis va ser el de millor company de l’any, que va ser per al mític Dirk Nowitzki.

Els rumors sobre Ricky continuen

Hores abans de començar el draft, els rumors sobre el futur del base del Masnou van tornar a aparèixer en moltes travesses. Semblava que els Mavs o els Jazz es podien afegir a l’interès d’un possible canvi de cromos amb els TWolves aprofitant el draft, però finalment no va ser així. Però després del traspàs de Jimmy Butler dels Bulls a la franquícia de Minnesota, encara han estat més les veus d’un possible canvi d’aires per a Ricky Rubio. El base català continua entrenant-se en solitari treballant per millorar i poder jugar encara millor del que ho va fer en el tram final de la temporada passada. A hores d’ara és un dels jugadors desitjats de l’NBA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)