FEB

Més equips, més variables

Eurocopa. La competició europea se sorteja dimarts i l’Spar Citylift Girona ja sap quins poden ser els seus rivals, amb criteri de màxima proximitat geogràfica

Novament sense rivals turcs ni russos en la primera fase, l’Spar Citylift Girona serà al sorteig de dimarts a Munic amb l’etiqueta d’aspirant a superar la lligueta i avançar eliminatòries en una competició en la qual, quan arriben els equips de pressupostos de set xifres –eliminats en l’Eurolliga o procedents de l’altra conferència de l’Eurocopa– el camí fa molta pujada.

La competició tornarà a estructurar-se en dues conferències i la 1, amb els equips més potents econòmicament –poden arribar a jugar-hi cinc russos, cinc turcs i cinc polonesos– és la més dura. Hi haurà més equips. Se n’han inscrit 41, dels quals sobren tres, perquè s’hi han d’afegir els perdedors de les prèvies de l’Eurolliga i el màxim d’equips és de 40.

El Gernika, probable

No hi ha incompatibilitat entre equips d’una mateixa lliga en la primera fase. Al contrari, es recomana que els quatre equips de cada grup estiguin tan propers com sigui possible, cosa que en principi fa sospitar com a probable que l’Uni i el Gernika –que segur que estaran en bombos diferents– puguin coincidir.

Repassant els equips amb dret de participar en l’Eurocup es constata una gran continuïtat. Dels 18 amb plaça segura en la conferència de l’Uni, 14 ja hi eren la temporada passada. Només són nous el Brno txec, el Gyor hongarès, el Gernika i el Santo André, el campió portuguès. De tots, però, només dos van ser rivals de l’Uni el curs passat, el Keltern (primera fase) i el Wasserburg (primera eliminatòria). En les prèvies de la conferència 1 destaca pel seu potencial l’Istanbul University (el nou equip d’Ify Ibekwe) i també la presència l’Spartak de Noginsk rus, un clàssic de la competició, tot i que el curs passat va ser últim de la seva lliga amb 0-20 i ha estat penúltim o últim les quatre últimes temporades. A Rússia no s’estan de res.

Si repeteix resultats s’estalviarà una eliminatòria

Hi ha més equips en l’Eurocopa 2017/18 que en la 2016/17. Això ha fet aplicar el supòsit B de les bases de competició i configurar una fase regular de 40 equips repartits en 10 grups de quatre equips a còpia de jugar prèvies (26 i 29 de setembre) de les quals l’Uni, per descomptat, n’està exempt. Al final de la fase regular (12, 19 i 26 d’octubre, 2, 23 i 30 de novembre) continuaran en competició els dos primers de cada grup i els quatre millors tercers (ordenats per victòries i, en cas d’empat, per basket average general). Els vuit millors se saltaran la primera eliminatòria (14 i 21 de desembre) i aniran directes a l’eliminatòria de 16 (4 i 11 de gener), en què seran caps de sèrie per enfrontar-se amb els guanyadors de la primera eliminatòria, amb la tornada a casa i, en aquesta fase, sense restricció geogràfica com la que hi ha en la fase regular. Si l’Spar Citylift Girona repetís l’actuació del curs passat (6-0 en la fase regular i quart en el rànquing d’equips classificats) aniria directament a aquesta eliminatòria de 16 i s’estalviaria la prèvia, que, a la pràctica, és una eliminatòria afegida respecte a la temporada passada. L’eliminatòria de 8 es jugarà el 25 de gener i l’1 de febrer. Els quarts se final –ja amb la incorporació dels cinquens i sisens classificats dels dos grups de l’Eurolliga– es disputaran l’1 i el 8 de març, les semifinals el 22 i el 29 i la final, l’11 i el 18 d’abril.

La desena fitxa, per a Laura Roig

L’Uni ha mirat cap a dins per decidir quina és la desena jugadora. L’escollida és Laura Roig, escorta de 28 anys i 1,64 d’alçada que en les darreres temporades (excepte l’última, en què va estar de baixa per una lesió de lligament encreuat del genoll) ha revolucionat el joc del GEiEG a copa Catalunya amb el seu joc elèctric i imprevisible. A més, ja té la maduresa pròpia de qui ha acabat l’etapa de formació. Amb aquesta decisió l’Uni reconsidera la idea inicial que les últimes jugadores de rotació fossin joves, però manté l’aposta per jugadores de copa Catalunya, que ja va sortir bé amb Helena Oma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)