ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

El Barça posa en dansa els acords amb Larkin i Hanga

Lliga Endesa. El club blaugrana presenta a l’ACB els contractes per dues temporades amb el base nord-americà i per tres amb l’aler hongarès, i ara el Baskonia té cinc dies per valorar si els iguala

El FC Barcelona Lassa va presentar ahir a l’ACB els acords que té amb Shane Larkin i Adam Hanga per a les dues i les tres properes temporades, respectivament. Amb els contractes signats en poder de la lliga, ara el Baskonia, que els va incloure en el dret de tempteig i que en té els drets en la competició espanyola, té fins aquest divendres a les 23.59 h per valorar si les iguala (i per tant els reté) o per contra se’n desentén, fet que els faria membres de la plantilla de Sito Alonso a tots els efectes.

Els acords del Barça amb Larkin i Hanga feia dies que estaven parlats i entesos, i si la rúbrica s’ha dilatat en el temps ha estat perquè l’un i l’altre tenien l’NBA en el punt de mira. En el cas de l’aler, reunit amb els Spurs a Vitòria poc abans d’acabar la temporada passada, el Madrid també hi estava molt atent i ja havia fet saber al club basc que si passat el període de presentar ofertes no en tenia cap estava disposat a negociar el seu traspàs. Amb el pas fet pel Barça, res d’això val: la temporada vinent en la Lliga Endesa Hanga i Larkin només poden jugar al Palau Blaugrana o al Buesa Arena.

Tant en les quantitats (milionàries) com en els anys, les dues propostes són molt generoses i són un escut protector contra la possibilitat que el club basc les vulgui assumir. Amb tot, quina serà la reacció del Baskonia és sempre una incògnita. A Larkin, que l’any passat va cobrar 900.000 euros nets, Josean Querejeta el volia renovar per tres temporades però el base no va acceptar la proposta. Amb Hanga és diferent, és un jugador que esportivament ja ha donat molt al club –hi ha estat tres temporades i mitja– i, a més, els alabesos ja han fitxat Janis Timma. En qualsevol cas, si Querejeta iguala l’oferta, el punt de partida és que sigui el jugador qui negociï la seva llibertat. Si no hi hagués acord, sempre tenen la possibilitat de buscar-se un equip fora de la lliga espanyola.

Jugadors decisius

Larkin (1,80 m, 1992) en atac i Hanga (2,01 m, 1989) en defensa són jugadors que entren en la categoria de decisius. El nord-americà té un contra un, un primer pas demolidor i la capacitat per entrar en ratxa sigui quin sigui el dia que tingui –el primer partit del play-off contra el CSKA n’és un exemple–, qualitats que la seva excel·lent sintonia amb Sito Alonso han potenciat. Hanga, que va arribar a l’ACB el 2011 de la mà de Pere Capdevila, aleshores director esportiu del Manresa, és un gran anotador a camp obert que és determinant pel seu talent defensiu, ocupant-se del seu home, en les ajudes i en les recuperacions i anant al tap. A més, és excel·lent corregint els pivots en les tasques de rebot.

4
taps
són el sostre de Hanga en un partit d’Eurolliga. En les dues últimes temporades n’ha col·locat 55 en 60 partits.
13
assistències
de Larkin contra el Maccabi, màxim personal en l’Eurolliga. El base va acreditar-ne 5,7, el quart que més.
13,1
punts
de mitjana del base en el debut en l’Eurolliga, amb un 45% en tirs de dos, un 34% en triples i un 80% en tirs lliures.
24
partits
dels 33 que va jugar d’Eurolliga en què Hanga va valorar 10 o més, amb un sostre de 28 i cap partit en negatiu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)