ACB

Plantilla dissenyada però encara amb arestes

Lliga Endesa. El nou Barça Lassa que dirigirà Sito Alonso té cos i forma, per bé que resten molts moviments per confirmar-se de manera oficial

El Barça Lassa de la temporada vinent tindrà ben poc a veure amb el de la passada. A banda de l’arribada de Sito Alonso per ocupar el lloc de Georgios Bartzokas i el fitxatge de Thomas Huertel, ja s’han confirmat les baixes de Renfroe, Munford, Oleson, Perperoglou, Doellman, Lawal, Faverani i Eriksson. I n’hi haurà més: Tyrese Rice marxarà i o bé Moussa Diagné o Sasa Vezenkov seran cedits.

Sanders i Moerman

Encara resta fer oficials força moviments, però és un fet que la direcció tècnica té el perímetre molt embastat.

En la posició de base, Shane Larkin és l’escollit per fer parella amb Huertel, i es pensa en un jugador jove per completar el triangle. Hauria de sortir entre Lude Hakanson i Stefan Peno –el suec té ofertes d’altres equips per no complir l’any que li queda de contracte al Barça–, però no es pot descartar una tercera opció. Pau Ribas, Peteri Koponen i Juan Carlos Navarro cobriran la posició d’escorta, i Adam Hanga i Rodion Kurucs, la d’aler alt. Completarà el perímetre Rakim Sanders (1m95, 1989), de l’EA7 de Milà, amb qui hi ha un acord per una temporada. La capacitat física del nord-americà –va aixecar la llebre del seu fitxatge Encestando– fa que també pugui ocupar la posició d’aler pivot i, si l’operació Hanga s’enverinés, és un roc a la faixa per no quedar en descobert en la posició de tres. Prop del cèrcol, Adrien Moerman (2m02, 1988) és també una incorporació lligada –en aquest cas, va ser Gigantes qui ho va descobrir–. El francès provinent del Darussafaka faria posició amb Víctor Claver.

Vezenkov i l’Andorra

En aquest escenari, Sasa Vezenkov, que encara té un 1+1 signat, no tindria lloc i es preveu cedir-lo –el MoraBanc Andorra ja ha fet saber que si és el cas rebria el búlgar, que comparteix representant amb Antetokounmpo, amb els braços oberts–, però la incògnita del retorn de Claver és també una variable que cal considerar. Si finalment es quedés Vezenkov, qui marxaria seria Moussa Diagné, si bé la seva condició de jugador de formació el fa molt valuós tenint en compte l’estat físic de Claver i que Kurucs no ho serà fins al gener –sense oblidar que Ribas ve d’un any en blanc i el permanent estat en precari de Navarro–. Pierre Oriola farà d’enllaç en les posicions interiors –hi ha acord amb el jugador però s’haurà de pagar la seva clàusula de rescissió al València per fer efectiu el fitxatge– i Ante Tomic i una última incorporació cobriran la posició de cinc.

Pendents del Baskonia

L’últim moviment oficial fet pel club va ser diumenge quan va presentar a l’ACB els contractes signats amb Shane Larkin i Adam Hanga, per dues i tres temporades, respectivament. Inclosos tots dos en la llista de jugadors amb dret de tempteig pel Baskonia, és ara l’entitat alabesa qui ha de fer el pas, assumint o no les condicions acordades entre els jugadors i el Barça. Té fins divendres a les 23.59 per fer-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)