FCBQ

La Lliga Catalana serà a Reus, però no se sap ni com ni quan

Lliga Catalana. L’europeu acaba el 17 de setembre, l’ACB podria començar el 27 i, en aquest lapse, la Penya juga la fase prèvia de la Champions League

Des de la federació catalana va assegurar-se ahir que la Lliga Catalana ACB se celebrarà, però s’ha de veure com i quan es podrà disputar. L’única cosa segura és que es farà al pavelló de Reus. Però amb quants participants? I en quines dates? A hores d’ara el trencaclosques és immens i caldrà una reunió conjunta d’urgència per trobar-hi solució. El que és complicat és que tothom acabi satisfet perquè els interessos de cadascun són diferents. La recaptació de la competició es destina íntegrament als clubs catalans i la FCBQ no es queda res. El que es farà també a Reus és la final de la competició femenina entre l’Spar Citylift Girona i el Cadí.

L’inici de l’ACB

D’entrada els dies escollits per disputar la Lliga Catalana ACB eren el 27 i 28 de setembre a Reus. Quan es va parlar estaven confirmats el Barça, la Penya, el MoraBanc i la incògnita de l’ICL Manresa. Però el primer problema que hi pot haver és que, a falta de confirmació oficial, l’ACB podria preveure el seu inici entre setmana: el dimecres 27 de setembre o el dijous 28. Això neutralitzaria automàticament la previsió inicial. Demà dilluns se sabrà de manera oficial quan arrenca la Lliga Endesa.

A tot això, la federació catalana està treballant per tal que la competició es jugui a partir del 17 de setembre, quan ha acabat l’europeu. El que es vol evitar és haver de disputar-la durant la primera quinzena de setembre sense els millors jugadors de cada equip, concentrats amb les seleccions. L’opció de jugar sense els jugadors que són a l’europeu està ara mateix descartada.

Supercopa i finestres FIBA

Tot i que en la supercopa ACB d’enguany a Gran Canària no hi juga cap equip català –hi ha l’amfitrió Herbalife, el Madrid, el València i l’Unicaja– per normativa no es pot jugar cap partit durant els dos dies de competició: 24 i 25 de setembre. Una altra de les possibilitats que hi havia sobre la taula era aprofitar l’aturada de seleccions en la denominada finestra FIBA del 20 al 28 de novembre per fer la Lliga Catalana. Però teòricament els millors jugadors dels equips també hauran d’anar amb les seves seleccions tot i que els equips d’Eurolliga ja ha comunicat que no els en cediran cap. A hores d’ara, l’edició d’enguany de la Lliga Catalana més que una gran notícia està sent un maldecap, sobretot per a la federació catalana. Veurem com acaba tot.

La Champions League de la Penya

La Penya ha de disputar la fase prèvia de la competició europea en què participa. La primera eliminatòria és contra el Dinamo Tbilisi el 19 de setembre a Geòrgia i el 21, el partit de tornada al Palau Olímpic. Si superen aquest enfrontament doble, jugaran la segona contra el Kataja finlandès el 24 de setembre a Badalona i el 26 a Finlàndia. I si passen aquesta eliminatòria jugaran l’última contra el Telekom Bonn el 29 de setembre al Palau Olímpic i la tornada el 2 d’octubre a Alemanya. Si la Lliga Endesa arrenca el 27 o 28 de setembre la Penya ha demanat descansar la primera jornada. En la segona –podria estar disputant una eliminatòria de Champions League– ha demanat enfrontar-se a l’Estudiantes –també participa en aquesta competició europea– i ajornarien per a més endavant el matx perquè tenen partit europeu. La Penya debutaria en l’ACB la jornada 3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)