ACB

Joc entre coneguts

Lliga Endesa. En els fitxatges de jugadors provinents d’altres equips de la lliga enguany proliferen les tornades d’homes amb experiència en l’ACB

El FC Barcelona Lassa ha fet oficials tres fitxatges i dos, Thomas Heurtel i Adrien Moerman, són jugadors que coneixen la lliga. El Divina Joventut n’ha fet dos i un, Alex Ruoff, també té experiència en l’ACB. El MoraBanc Andorra només ha fet oficial una incorporació, però té lligat el retorn a la Lliga Endesa de l’aler Vlado Jankovic, que les primeres tres setmanes de la temporada passada les va jugar en el València. Amb més o menys recorregut, tots són exemples de la tendència que, fidels a un tarannà d’arrels profundes, aquest estiu han agafat els clubs de la lliga.

La Lliga Endesa ha estat sempre una competició conservadora, una lliga en la qual les apostes s’han fet sempre sobre segur llevat que les circumstàncies hagin obligat als salts sense xarxa. Entre un jugador amb experiència a Europa i un que no en tenia s’ha tendit sempre a agafar el primer i, per limitar-ho, els nord-americans provinents directament de la NCAA generalment han fet urticària. Quant a la sofisticació del joc, l’ACB continua formant part de l’elit, però en l’escala del poder adquisitiu és una lliga de quarta o cinquena divisió i la manca de cintura econòmica ha fet variar en les últimes dues o tres temporades el que eren bioritmes ancestrals. Però els hàbits no es canvien d’avui per demà, i enguany està fent fortuna allò d’un boig conegut abans que un savi per conèixer.

A més dels casos esmentats també s’han confirmat les tornades de Latavious Williams (València), DJ Seeley (Herbalife), Clevin Hannah (UCAM Múrcia) i Nick Caner-Medley (Estudiantes). Són set fitxatges dels 39 que s’han fet, el 18%, molt per sobre del que va passar la temporada passada, quan la lliga va començar amb només deu jugadors de les 104 novetats amb experiència prèvia en la lliga. Set són oficials i, si no hi ha un canvi de ritme inesperat, d’altres ho seran aviat: Fabien Causeur i Ognjen Kuzmic en el Madrid, Marcelinho Huertas en l’Unicaja i Jayson Granger en el Baskonia –sense descartar Augusto Lima, James Augustine i Álex Urtasun. Per reforçar el temperament històric de la lliga, a aquests set fitxatges confirmats s’han d’afegir els catorze de jugadors que provenen d’altres equips de la lliga.

Encara amb moltes novetats per descobrir –pel cap baix falten uns quaranta fitxatges per fer– ha orbitat lluny d’aquesta predisposició el Bilbao, que, llevat de Pere Tomàs (Manresa), ha fitxat cinc jugadors sense experiència, no ja en la lliga sinó en el bàsquet europeu: dos de la NCAA (Hammink i Kempton), un de la brasilera (Fischer), un de l’argentina (Redivo) i un de la filipina (McKay).

7
fitxatges
dels 39 confirmats fins avui, el 18%, són de jugadors que anys enrere ja havien jugat en la lliga.
10
fitxatges
dels 104 que van començar la lliga 2016/17 tenien experiència prèvia en l’ACB. Significava el 9,6% del total.

L’Herbalife i el Bilbao ja tenen la feina feta

La immensa majoria de les plantilles de la Lliga Endesa estan encara per completar i, per exemple, el Montakit Fuenlabrada no ha fet cap incorporació més enllà de l’entrenador, l’argentí Néstor García. Tanmateix, dos dels tres equips que prendran part en la pròxima Eurocopa, l’Herbalife Gran Canària i el RETAbet Bilbao, ja tenen la feina feta. Els canaris han fet sis fitxatges i han renovat quatre jugadors (Oliver, Aguilar, Báez i Rabaseda) i l’equip de Carles Duran ha concretat sis incorporacions, ha renovat Àlex Mumbrú i ha recuperat de la cessió al Zortnotza (LEB Plata) el pivot serbi Vasilije Vucetic (1996).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)