Eurolliga

El Barça apunta a Pressey

Eurolliga. El club blaugrana negocia el fitxatge del base nord-americà Phil Pressey (1m80, 1991), que en l’última temporada ha destacat en la D-League

El FC Barcelona Lassa té molt encaminades les negociacions amb el base nord-americà Phil Pressey (1m80, 1991), i si no hi ha un canvi de ritme inesperat el jugador serà qui faci parella amb Thomas Heurtel en la direcció de l’equip de Sito Alonso.

Sense experiència en el bàsquet europeu, amb passat a l’NBA i amb un bagatge rellevant en la lliga de desenvolupament, Pressey és l’aposta de la direcció esportiva per ocupar el buit generat per la impossibilitat d’incorporar Shane Larkin, pel qual el Barça havia presentat una oferta qualificada de dues temporades a l’ACB, igualada posteriorment pel Baskonia, i que al final ha aconseguit un contracte a l’NBA amb els Celtics.

Format a la Universitat de Missouri, Phil Pressey no va ser escollit en el Draft de l’any 2013 però després de jugar la lliga d’estiu justament amb els Celtics va guanyar-se un contracte amb els de Boston, i en la seva temporada de debutant, amb Rajon Rondo de cap d’operacions de l’equip, va jugar 15,1 minuts de mitjana en 75 partits, acreditant 2,8 punts i 3,2 assistències. Va estar una altra temporada amb els de Massachusetts (49 partits) i la següent la va passar entre els Blazers, els Jazz, els Sixers i els Suns, tenint minuts només amb els de Filadèlfia i els de Phoenix en un total de 21 partits. En el mateix exercici va fer el seu primer pas llarg (32 partits) per la lliga de desenvolupament. Ja en la 2016/17, Pressey ha jugat en el Santa Cruz Warriors, l’equip afiliat del campió de l’NBA, acabant amb 17,6 punts –33% en triples amb gairebé set intents per partit–, 5,2 rebots, 8 assistències i dues recuperacions en els gairebé 33 minuts que disposava per partit (49). Amb les assistències i les recuperacions, el base nascut a Dallas va ser el cinquè millor de la lliga en tots dos apartats.

Larkin, cap a Boston

“Després de parlar amb Danny Ainge [mànager general] per telèfon i escoltar què espera de mi, vaig saber que era una gran oportunitat de continuar creixent i acabar sent el jugador que se suposava que haig de ser en aquesta lliga.”

Finalment, ni Barça ni Baskonia, Shane Larkin serà el base suplent d’Isaiah Thomas als Celtics després d’arribar a un acord garantit per una temporada amb la franquícia del trèvol. Larkin, sobre el qual els alabesos mantenen els drets en l’ACB pel futur, tindrà a Jay Larranaga com a un dels seus assistents, exjugador del Gran Canària i fill de Jim Larranaga, entrenador de Larkin durant dues temporades a la Universitat de Miami.

Matt Lojeski

Amb els fitxatges confirmats d’Huertel, Adrien Moerman i Pierre Oriola i l’acord amb l’aler Rakim Sanders, el Barça continua treballant per completar la plantilla amb un jugador exterior i un d’interior. En el primer cas, un dels candidats podria ser l’aler nord-americà amb passaport belga Matt Lojeski (1m98, 1985), que en les últimes quatre temporades ha jugat a l’Olympiacòs, acreditant un 42% en triples. Per entrar en negociacions, però, el jugador belga ha hagut de superar una primera revisió mèdica perquè va acabar la temporada passada sense poder jugar per una lesió al tendó d’Aquil·les que es va fer al març en un enfrontament contra el Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)