ACB

Els cinc clubs d’Eurolliga decanten la lliga a 17 equips

Lliga Endesa. L’ACB tornarà al mateix format amb un equip descansant cada jornada; pugen el Guipúscoa i el Burgos, i baixen a LEB el Manresa i el Betis

L’assemblea extraordinària de l’ACB va acceptar ahir el Guipúscoa i el Burgos com a nous equips de la Lliga Endesa 2017/18 en comprovar que compleixen els requisits. Això va fer que automàticament l’ICL Manresa i el Real Betis Energia Plus certifiquessin el descens a la LEB Or. Però hi va haver un moment d’incertesa perquè es va plantejar l’ampliació de 17 a 18 equips de la lliga pel curs vinent. El problema va ser que els cinc equips d’Eurolliga (Barça, Madrid, Baskonia, Unicaja i València) hi van votar en contra i això va sentenciar el Betis. Tan sols un d’ells hi hagués votat a favor, s’hauria donat per bona la lliga de 18 equips i la salvació de l’equip andalús.

Calendari de dates

Ahir també es van aprovar les dates de la Lliga Endesa. Arrencarà el cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre. En cas que haguessin estat 18 equips, hauria començat entre setmana el 28 i el 29 de setembre. La supercopa es disputarà el 22 i el 23 de setembre a Gran Canària i la copa, que també serà a la ciutat canària, serà entre el 15 i el 18 de febrer. L’última jornada de la primera volta serà el 21 de gener, en què quedaran definits els equips que disputin la copa, i l’última jornada serà el 24 de maig. El play-off anirà del 27 de maig al 23 de juny. Hi haurà tres jornades intersetmanals: la jornada 2 (4 i 5 d’octubre), la 27 (11 i 12 d’abril) i la 34 (24 de maig). D’altra banda, també s’ha aprovat que hi hagi 15 canvis durant la temporada en lloc dels 10 que hi havia fins ara i també que hi pugui haver quatre entrenadors amb llicència. També s’ha pactat un increment de la utilització de l’instant replay –repeticions de les jugades per pantalla– per ajudar els àrbitres a prendre decisions correctes en situacions que no siguin clares.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)