FEB

Bàsquet

LEB Or

Un derbi, per començar

LEB Or. El Barça Lassa B i l’Actel Força Lleida s’enfrontaran en la primera jornada, el 29 de setembre. L’ICL Manresa debutarà al Nou Congost contra el Càceres i el Prat viatjarà a Palma

Des de fa una dècada, no hi havia quatre catalans en la LEB Or. Va ser la temporada 2006/07, quan s’hi van trobar el Manresa, el Lleida, l’Hospitalet i el CBT, i els del Bages hi acabarien certificant el seu últim ascens a la Lliga Endesa. Ara l’equip manresà ha tornat i està cridat –i més veient com s’està movent fins ara en el mercat– a ser candidat a recuperar el seu lloc a l’elit. En aquest cas, també hi seran l’Actel Força Lleida, el Prat i el Barça Lassa B. Tots tres ja hi eren en l’anterior exercici.

Competència

Amb el Betis ja del tot confirmat –l’assemblea del dijous de l’ACB va descartar l’ampliació a 18 equips que li hagués obert la porta al retorn–, ahir va fer-se oficial el calendari de la competició, que s’iniciarà el 29 de setembre. Ja en aquesta primera jornada es podrà veure un partit de rivalitat catalana entre el Barça B i l’Actel Força Lleida. L’ICL Manresa s’estrenarà al Nou Congost contra el Càceres i el Prat, a Palma de Mallorca. Els derbis seran una constant i s’intensificaran en la recta final de la primera volta i del final. Per exemple, en l’última jornada n’hi haurà dos: Barça Lassa B-Prat i ICL Manresa-Actel Força Lleida.

La fase regular, que tindrà quatre jornades entre setmana aquesta temporada, acabarà el 27 d’abril. El play-off, que acabarà decidint l’altre bitllet d’ascens –el primer se l’emportarà el campió–, es jugarà del 4 de maig fins al 12 de juny, en tres sèries al millor de cinc partits. Per la seva part, la copa, que juguen els dos millors al final de la primera volta –es tanca el 7 de gener–, se celebrarà el 2 de febrer. La possibilitat real de certificar l’ascens als despatxos, amb els nous requisits, està notant-se en la confecció de les plantilles. Els cridats a estar a dalt estan invertint-hi fort, veient que pujar ja no és utòpic.

EN XIFRES

12
partits
entre catalans hi haurà garantits, dos d’ells en l’última jornada que poden esdevenir decisius.
4
jornades
intersetmanals integraran la fase regular ubicades a l’octubre, novembre, gener i març.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)