FEB

L’Uni no ho veu clar

Primera volta exigent per a l’Spar Citylift, amb només cinc partits a Fontajau, el primer dels quals en la quarta jornada, el 14 d’octubre

Intentarà fer algun canvi per evitar arrencar amb cinc viatges en quinze dies

Debutarà contra el Bembibre en la primera jornada, unificada a Madrid

No es pot dir que el calendari d’enguany a Lliga Femenina hagi estat benèvol amb l’Spar Citylift. Si bé al final s’ha d’enfrontar amb tothom, és evident que no podrà adormir-se en la primera volta, en què tan sols disputarà cinc dels tretze partits a Fontajau. Haurà d’afinar molt a fora per complir el primer objectiu, que no és cap altre que classificar-se per a la copa i si és possible entre els dos primers, per evitar la prèvia i accedir directament a les semifinals.

Inici “dantesc”

L’escenari s’accentua més en l’arrencada de curs, exigent i en viatge continu. I és que, quan l’aficionat gironí pugui veure el debut a casa –serà el 14 d’octubre, en la quarta jornada, contra l’Uni Ferrol–, l’equip ja hauria pogut disputar fins a set partits oficials fora de Girona. Traient els dos hipotètics de Lliga Catalana amb destinacions properes –prèvia a Llançà i la final, si s’hi classifica, a Reus–, els altres cinc l’obligaran a recórrer uns 8.000 quilòmetres en dues setmanes. La gira l’obrirà la supercopa (a Salamanca, el 27 de setembre), continuarà amb les tres jornades prèvies de Lliga Femenina –la primera, amb un desplaçament obligatori perquè es juga de forma íntegra a Madrid– i continuarà amb el debut en l’Eurocopa a la pista del Gernika, el 12 d’octubre.

El director esportiu, Pere Puig, va mostrar la seva incredulitat i va qualificar el tram inicial de calendari de “dantesc”: “No pensem malament, però amb total sinceritat, no veiem factible aquest calendari. Haurem de buscar una solució amb la FEB, sigui amb el canvi d’ordre amb algun rival a Lliga Femenina o sigui movent la data de la supercopa.” I tot plegat, amb l’afegit que, “per qüestions econòmiques”, s’ha planificat una pretemporada de curta durada, que no arribarà ni a quatre setmanes. La resolució, doncs, seria arribar a una entesa amb l’Estudiantes –rival en la segona jornada–, el Gernika, en el primer partit a Europa, o amb l’Avenida, amb qui se les haurà en la tercera jornada i la supercopa. Però de tots és sabut que la sintonia amb el club de Salamanca en l’actualitat no és bona.

Sigui com sigui, la competició arrencarà el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre, amb una jornada inaugural unificada a Madrid. L’Spar Citylift hi actuarà de local –i així, li farà perdre un partit a Fontajau–, però té assegurat que la temporada que ve no li passi, i actuï de visitant. El dia 29 hi ha programat un acte de presentació de la lliga, amb la presència de presidents, tècnics i almenys cinc jugadores per club. Els duels de rivalitat catalans es faran esperar i arribaran seguits, a principi de desembre, en la desena (Cadí la Seu a Fontajau) i l’onzena jornada (a la pista del Sant Adrià). La fase regular, que tindrà menys jornades entre setmana (dues), es prolongarà fins al 31 de març i la principal novetat és que s’eliminarà el parèntesi nadalenc, amb jornada el 30 de desembre, la que obrirà la segona volta. El play-off, del 5 d’abril al 3 de maig, manté el format, amb els dos primers classificant-se per a les semifinals i amb una prèvia del tercer al sisè. Idèntic format que en la copa, que es disputarà del 19 al 21 de gener.

AMB DETALL

3
partits
contra el Gernika en menys d’un mes: el 12 d’octubre al País Basc en l’Eurocopa, i el 28 i el 2 de novembre a Fontajau, en les dues competicions.
2
jornades
entre setmana tindrà aquesta temporada la Lliga Femenina. Una serà tot just començar, el 4 d’octubre (2a jornada), i l’altra el 21 de febrer (20a).

El tret de sortida, l’1 de setembre

Tot i que la pretemporada encara no està del tot definida, l’Spar Citylift ja ha fixat l’1 de setembre com el dia per arrencar motors. Això vol dir que tindrà únicament dues setmanes de treball abans d’afrontar el primer test oficial, la prèvia de la Lliga Catalana, el 16 de setembre a Llançà contra el Femení Sant Adrià (19 h). En cas de vèncer, disputaria la final el 24 a Reus contra el Cadí la Seu (12.30 h). Tres dies més tard –i si no hi ha un canvi de dates, ara mateix poc probable–, visitaria la pista de l’Avenida per disputar-hi el primer títol FEB de l’exercici, la supercopa. Aquell mateix cap de setmana ja arrencarà la Lliga Femenina.

La nota positiva és que Èric Surís podrà disposar de tota la plantilla des del primer dia, a excepció de Hampton, que està disputant la WNBA amb les Chicago Sky (3,4 punts en 8,1 minuts). Ara són últims de l’est, per bé que amb possibilitats de jugar el play-off. La fase regular es tanca el 3 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)