FEB

El Barça B s’ajusta al creixement dels jugadors

LEB Or. El filial blaugrana arrencarà confiant en l’any d’experiència en la lliga de la generació del 1998

El Barça Lassa B va perdre dinou dels primers vint-i-un partits de la temporada passada i va acabar guanyant-ne nou dels últims onze. Va començar sent el pitjor equip de la lliga i va acabar sent el millor. I va salvar la categoria.

Els resultats en el segon equip del Barça haurien de ser sempre secundaris, però als resultats no se’ls pot donar l’esquena. I els de la temporada passada expliquen que el club blaugrana es va passar de frenada: primer per deixar els vailets a la intempèrie, nus, i després per desballestar la LEB Or fitxant dos dels millors jugadors de la lliga per salvar com fos la plaça –en un cas (Herun), debilitant un rival directe–, deixant clar que tenir els joves en la segona categoria del bàsquet espanyol és per a l’entitat blaugrana una prioritat.

Fa dues temporades l’equip va gravitar al voltant del mestratge de Jaka Lakovic i Lubos Barton, i en la passada es va començar únicament amb Jordi Trias i es va acabar amb ell, Sada, Peña i Herun. Enguany, la qualitat i el creixement dels jugadors de la generació del 1998 (Figueras, Font, Esteban i Automane) porta a pensar dins del club que es pot arrencar sense la figura d’aquests jugadors bregats al costat, perquè els joves ja tenen un any d’experiència en la competició. Lligat amb això, hi ha la convicció que Herun i l’aler pivot que falta fitxar seran dos jugadors apujaran el nivell competitiu del conjunt i que dotaran l’equip de solidesa des del rebot i la capacitat amb el triple.

Marc García i Rodions Kurucs estaran diàriament a les ordres de Sito Alonso, seran els jugadors del primer equip amb fitxa del B i jugaran quan s’escaigui amb l’equip d’Alfred Julbe. Pugen Sergi Martínez i Arnas Velicka –Luka Samanic formarà part de l’equip tot i continuar amb fitxa de júnior–, el primer, per jugar més de tres que de quatre, i el lituà per fer parella en la direcció amb Figueras –de molt, el duet de bases més tendre de la LEB.

Bases
Pol Figueras 1,85 m (1998)
Arnas Velicka 1,92 m (1999)
Exteriors
Aleix Font 1,95 m (1998)
Marc García 1,97 m (1996)
Màxim Esteban 2,00 m (1998)
Nedim Djedovic 2,03 m (1997)
Sergi Martínez 2,00 m (1999)
Interiors
Luka Samanic 2,08 m (2000)
Volodimir Gerun 2,10 m (1994)
Automane Diagné 2,15 m (1998)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)