FEB

L’ICL Manresa baixa per enlairar-se

LEB Or. L’equip manresà ha configurat una plantilla que corrobora la voluntat de tornar a l’ACB com més aviat millor

Des que es va confirmar que l’ACB obria la porta dels ascensos i que, en conseqüència, l’ICL Manresa jugaria a LEB Or, al Nou Congost no es van amagar. “El club està preparat per jugar a la LEB, i l’objectiu és tornar tan aviat com sigui possible perquè la voluntat era i és estar a la Lliga Endesa”, deia el 10 de juliol el gerent de l’entitat, Carles Sixto. Els bagencs han marxat de l’ACB per tornar-hi i la plantilla que han format ho corrobora: juntament amb el Melilla i el Breogán, el Manresa surt a marcar el ritme de la lliga.

Recorregut i experiència

Que Aleix Duran (1977) fos l’escollit per pilotar la nau i que en aquesta hi hagi lloc per a Lluís Costa, Guillem Jou i Jordan Sakho és la manera de lligar el passat recent amb el futur. La continuïtat és sempre una virtut, i el seu és també un exemple del recorregut amb el qual s’ha volgut dotar l’equip. S’han fitxat jugadors amb una qualitat contrastada que, en la majoria dels casos, sigui igualment vàlida pensant en un segon any del projecte, sigui en la LEB o de nou en l’ACB. Un equip de rendiment immediat però amb projecció de futur.

Per assegurar els trumfos des del salt inicial, la direcció esportiva manresana ha anat a buscar jugadors que coneguin la lliga, que tinguin nocions decisives del pa que s’hi dona, en la segona competició del bàsquet espanyol. “Era el primer de la llista, una prioritat per a nosaltres. Ens donarà experiència i lideratge”, deia Román Montañez de Jordi Trias, MVP de l’última LEB Or. En el mateix context s’ha de situar la incorporació de Javi Múgica. Sense tenir el seu coneixement del terreny, tant Costa com Jokubas Gintvainis i Álvaro Muñoz també saben on trepitjarà enguany l’ICL Manresa. Gintvainis, Gabriel Lundberg i Noah Allen són –en espera de l’últim fitxatge, un aler pivot que obri el camp– jugadors de gran talent que han d’enlairar l’equip. Serà cabdal l’adaptació del danès i del nord-americà, lluny de casa per primera vegada en la seva carrera i els únics membres de la plantilla que no parlen castellà.

En la pretemporada, i durant l’any segons convingui, Duran treballarà amb els jugadors vinculats. Amb Nil Brià, Alex Mazaira, Dani García i Bebo Khalaf. En el cas del pivot egipci, però, el seu lloc serà sempre en el primer equip en cas que el quatre que falta no ocupi plaça d’extracomunitari.

Bases
Lluís Costa 1,87 m, (1993)
Jokubas Gintvainis * 1,92 m (1994)
Exteriors
Gabriel Lundberg * 1,97 m (1994)
Álvaro Muñoz * 1,96 m (1990)
Guillem Jou 1,97 m (1997)
Noah Allen * 2,01 m (1995)
Interiors
Javi Múgica * 2,00 m (1983)
Jordi Trias * 2,06 m (1980)
Jordan Sakho 2,09 m (1997)
Bebo Khalaf 2,06 m (1999)
(*) novetat

Com l’Actel i el Prat, avui comença la feina

Mentre que gairebé tots els jugadors del Barça B van començar a treballar ja fa una setmana sota les ordres del tècnic del primer equip blaugrana, Sito Alonso, tant l’ICL Manresa, com l’Actel Força Lleida i el Prat començaran la feina de pretemporada avui.

En el cas dels jugadors manresans, està previst que durant el dia se sotmetin a les preceptives revisions mèdiques i que abans de posar-se pròpiament a treballar atenguin els mitjans en un acte de presentació que es farà a la seu de la Mútua Intercomarcal de la capital del Bages.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)