Més bàsquet

Abús de poder

Europeu. Espanya no afluixa i també fa miques la República Txeca amb una altra actuació esplendorosa

REP. TXECA 56 ESPANYA 93

REPÚBLICA TXECA:Hruban (4), Satoransky (8), Peterka (6), Bohacik, Kriz (11) –cinc–, Auda, Welsch (2), Palyza (5), Sirina (9), Svrdlik (9) i Kyzlink (2). 18/42 de 2, 6/28 triples (3 Sirina i 1 Palyza, Svrdlik i Kriz), 2/4 tirs lliures, 28 rebots (5 Satoransky i Svrdlik), 16 assistències (5 Satoransky) i 47 de valoració (11 Svrdlik, Peterka i Kriz).ESPANYA:Pau Gasol (26), Navarro (3), Ricky (17), Marc Gasol (8), San Emeterio (6) –cinc–, Rodríguez (5), Willy (9), Sastre (4), Vives, Oriola (8) i Juancho (7). 27/47 de 2, 5/14 triples (2 Ricky, 1 Pau Gasol, Rodríguez i Navarro), 24/28 tirs lliures, 50 rebots (10 Willy), 30 assistències (5 Navarro i Ricky) i 136 de valoració (35 Pau Gasol).PARCIALS:14-33, 9-23 (23-56); 15-20 (38-76) i 18-17 (56-93).

Mentre els rivals fan camí com poden –ahir li va tocar relliscar a Sèrbia–, Espanya s’està passejant, exhibint un grau d’excel·lència i una superioritat mai vistes. Almenys en la primera fase, ja que, fins ara, l’equip acostumava a arrencar els torneigs al ralentí per anar apujant les revolucions en el moment que s’hi juguen les garrofes, durant els encreuaments.

La competició acaba de començar, però la realitat palpable avui dia és que difícilment algú podrà pujar a cavall dels de Scariolo si mantenen aquest to. La República Txeca, com ja li va passar també a Montenegro divendres, va estar irreconeixible, fora de lloc, sotmesa.

Ritme i defensa

El canell de Kriz va arrencar fi (set punts en els tres primers atacs) i els txecs volien fer valer la seva polivalència per plantar cara. Però la selecció espanyola també tenia la seva idea de partit, i ben aviat la va imposar a partir de Ricky. El base produïa en atac de tot arreu (14 punts sense error en el primer quart), però tant o més valuosa era la feina de contenció a Satoransky. Sense el seu far, el joc rival perdia substància i els atacs acabaven derivant en errors o tirs precipitats que l’únic que feien era alimentar la transició espanyola. La sagnia era inevitable si a la pintura, a més, Pau Gasol hi feia tot el que volia (14-33 al final del primer quart).

La República Txeca vivia en estat de xoc i ni tan sols podia treure rèdits als rebots d’atac, perquè de fora, no trobava encert. I encara que hi hagués la segona unitat a pista, Espanya obria més escletxa, ja que la feina al darrere era sublim, amanida amb el domini aclaparador del rebot (28 a 12 a l’equador). Ni el 23-56 de la mitja part li va fer aixecar el peu de l’accelerador i la verticalitat el conduiria fins a un +41 en el tram final de tercer parcial, després d’un contraatac de Sastre (33-74, 28’). L’últim quart sí que va ser absolutament banal, sense tensió i un simple intercanvi de cistelles. Avui, jornada de descans que pot servir per recuperar Abrines, baixa ahir per molèsties en un genoll.

EN XIFRES

27
punts
entre Ricky i Pau Gasol en el primer quart, sense cap error (9/9 en tirs de camp i 7/7 lliures).
1
de valoració
acumulava Satoranksy a la mitja part, amb 4 punts (2/7 tirs), 2 rebots i 1 assistència.
82
punts
a la pintura ha obtingut Espanya en els dos primers partits: 46 ahir i 36 el dia del debut.
Sabem que la defensa és clau en el campionat. De moment, és clar que hem començat a un nivell altíssim
Ricky Rubio
Confio plenament en la maduresa dels jugadors perquè no es desfermi l’eufòria. Hem fet una primera meitat brillant
Sergio Scariolo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)