Més bàsquet

bàsquet

Champions League

La Penya torna a Europa

Champions League. El Divina Seguros Joventut visita el Dinamo de Tbilisi (17 h, Esport3) en el partit d’anada de la primera eliminatòria prèvia

La Penya torna a Europa. Set anys i mig després de l’últim partit oficial del Joventut de Badalona en competició europea –va ser en l’actual Eurocopa, el 9 de març del 2010 contra l’Alba de Berlín i amb Pepu Hernández a la banqueta–, l’entitat verd-i-negra enceta aquesta tarda a Tbilisi, la capital de Geòrgia, el periple per la màxima competició de clubs organitzada per la FIBA, la Champions League. Ho farà en el partit d’anada de la primera de les tres eliminatòries prèvies que, en cas de superar, li donarien accés a la fase de grups. Aterrat ahir a la tarda, l’equip es va entrenar ahir al vespre i ho tornarà a fer avui al matí.

Dos reforços de renom

De la qualitat real del Dinamo de Tbilisi, Diego Ocampo i els seus jugadors en tindran ple coneixement una vegada s’hagi acabat el partit. I és que no va ser fins dijous de la setmana passada que l’equip georgià va tancar la seva plantilla, sens dubte, amb els que són els seus dos jugadors de més renom. D’una banda, l’experimentat base de la selecció Giorgi Tsintsadze (24,8 minuts en el passat europeu), i de l’altra Nikoloz Tskitixvili, amb passat a Sevilla, Fuenlabrada i Guipúscoa i que en el seu moment (2002) va ser escollit amb el número cinc del draft pels Nuggets només perquè superava els 2,10 i algú el va imaginar sent un futur jugador de perímetre. Tsikita ha jugat en quatre equips de l’NBA i també en les lligues de l’Iran, el Líban, els Emirats Àrabs, la Xina, el Japó i, la temporada passada, de Bahrain. S’haurà de veure si tant ell com Tsintsadze ja tenen minuts.

Els haurien de tenir els jugadors nord-americans, Boyd (17,8 punts en l’NCAA la temporada passada), Turpin (15,8 i 13,1 rebots en la lliga georgiana de fa dues temporades) i Story (14,7 en la lliga canadenca), a més del serbi Gacesa i els georgians Patsatsia, Londaridze i l’aler pivot Mikheil Berixvili (1987). Aquest darrer, que com Londaridze ha estat present en l’europeu tot just finalitzat, amb connexions verd-i-negres: al final de la temporada 2008/09 va jugar cinc partits amb el Prat Joventut (LEB Plata).

Volem guanyar, però només podrem fer-ho si juguem sense pressió i tenim el màxim respecte pel rival
Diego Ocampo

Tretze hores en l’anada i dotze en la tornada

Més enllà de la qualitat i del plantejament del rival, una part important del desgast de l’eliminatòria vindrà causada pels desplaçaments. Per arribar fins a Tbilisi, la Penya va sortir la matinada de dilluns de Badalona i, fent escala a Istanbul, va aterrar ahir a les cinc de la tarda (hora georgiana). I avui, després del partit, l’equip soparà i marxarà cap a l’aeroport per agafar un vol, de nou cap a Istanbul, que sortirà a la 01 h (hora catalana) per arribar demà cap a les onze del matí a Badalona i jugar, dijous (21 h), el partit de tornada.

Sense Gielo, Ruoff ni Omari Gudul

A Tbilisi no s’hi han desplaçat ni Tomasz Gielo, amb una fractura en un dit de la mà, ni Alex Ruoff, que encara arrossega molèsties en una ròtula, ni tampoc Omari Gudul. En el cas del pivot del Congo, que finalment va poder arribar diumenge a Barcelona una vegada solucionada la tramitació del seu visat, s’ha quedat a Badalona treballant amb el tècnic assistent Pau del Tio i aprenent els sistemes de l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)