ACB

Ambició sense límits

Lliga Endesa. Els francesos Kevin Séraphin i Adrien Moerman arriben al Barça Lassa amb molta voracitat d’èxits: “Estem aquí per guanyar l’Eurolliga”

Són francesos i gairebé de la mateixa edat, però Kevin Séraphin (2,08m, 1989) i Adrien Moerman (2,03m, 1988) només havien coincidit en un equip una altra vegada. Va ser a l’europeu sub-20 del 2008 a Riga, capital letona. Amb Heurtel també en aquell equip, van acabar en setè lloc.

Ara, en plena maduresa esportiva, s’han retrobat a Barcelona i traspuen moltíssima il·lusió per engreixar-hi el seu palmarès. Séraphin, que tot just va incorporar-se la passada setmana al grup, va destacar que la blaugrana era la primera opció si, com ha passat, deixava l’NBA: “Li vaig dir al meu agent que si tornava a Europa era per jugar al Barça. Quan en Nacho [Rodríguez] va trucar-me, no ho vaig dubtar.” El pivot havia estat set temporades seguides als Estats Units, on hi havia acumulat 423 partits entre els Wizards, els Knicks i els Pacers. De mitjana, 5,9 punts i 3,5 rebots en 15,2 minuts. “Vaig créixer a França i conec el joc d’Europa i el de l’NBA. No crec que em sigui difícil tornar i adaptar-m’hi. Haig d’estar concentrat i, si faig el que haig de fer, crec que puc dominar el joc d’aquí”, va dir Séraphin, que complementarà la posició de center amb Tomic.

Sobre els objectius de la temporada, no va fugir d’estudi: “Crec que tenim plantilla per competir per l’Eurolliga. De moment, tot té molt bona pinta, però queda un llarg camí.”

El canell

Al contrari que el seu compatriota, Moerman ha estat aquí des de l’inici de la preparació, però comparteix la seva ambició: “Estem aquí per guanyar l’Eurolliga. Tenim un equip potent i un entrenador molt bo. Intentarem aportar tota l’energia i ajudar a alçar com més títols millor.” Ja amb experiència prèvia a la Lliga Endesa (el Bilbao el 2012/13), arriba del Darüssafaka turc, en què va acreditar 8,1 punts i 5,1 rebots en 21,2 minuts en la darrera Eurolliga. Fitxat per obrir el camp, està inspirat fins ara en triples (48,1%, amb 13/27) i ha subratllat la facilitat amb què s’ha adaptat. I va fer broma sobre Sito Alonso: “El que m’ha sorprès més és que quan haig de tirar, i no ho faig, em fa córrer en els entrenaments.”

A banda de ressaltar la qualitat dels dos fitxatges, el mànager blaugrana, Nacho Rodríguez, va referir-se a la continuïtat signada dimarts per Navarro, per deu anys més: “Teníem de fa temps clar que la secció no es veu sense Juan Carlos. Ha de ser el mirall per als joves del club.”

REFLEXIONS

Tenim un equip molt potent. Estem aquí per aportar tota l’energia i ajudar a guanyar com més títols millor
Adrien Moerman
És una manera de tornar a Navarro tot el que ens ha donat a la pista. La secció no es visualitza sense ell
Nacho Rodríguez
Li vaig dir al meu agent que, si tornava a Europa, era per jugar al Barça. Crec que podem guanyar l’Eurolliga
Kevin Séraphin

Rice, enviat al filial

Passen els dies i continua sense desencallar-se la situació de Tyrese Rice. El Barça Lassa no hi compta i així li ho va fer saber al juny, però el problema és que té un any més de contracte, a raó de 2,4 milions d’euros bruts. Un salari prou important perquè cap equip de pes a Europa se n’hagi volgut (o pogut) fer càrrec, de moment. La solució sembla abocada a la rescissió de contracte. Mentre no hi hagi acord i amb les portes tancades del primer equip, el club ha decidit que Rice s’exerciti amb el filial, de LEB Or. Ho està fent des de dimarts, un cop superades unes molèsties en un turmell. Nacho Rodríguez va ser ahir clar: “La situació no ha canviat gens ni mica. Continua en el mercat i s’ha incorporat a la dinàmica del club. Li he explicat el que ja vaig dir als seus agents al juny.” Va precisar que no hi jugaria cap partit: “Només entrenar-hi”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)