Més bàsquet

Bàsquet

Champions League

Un Kataja a l’americana

Champions League. La Penya afronta, contra un rival finlandès amb sis nord-americans, l’anada de la segona eliminatòria amb l’obligació d’aconseguir una bona renda per a la tornada

El Kataja, campió de Finlàndia després de superar en la final el Salon Vilpas (4-2), és la nova pedra que trobarà el Divina Joventut en el seu trajecte cap a la fase de grups. La Penya ja ha deixat enrere el Dinamo Tbilisi superant amb nota alta una eliminatòria en què van destacar sobretot els joves. Ara toca un altre repte. Tot i que el discurs unificat en la plantilla és que cal anar partit a partit, bona part de les opcions d’aquesta segona eliminatòria depenen sobretot d’aconseguir un bon coixí avui al Palau Olímpic per evitar haver de passar un examen a Joensuu després d’un viatge llarg amb dues escales perquè no hi havia bitllets disponibles per a tota l’expedició, tenint en compte que van certificar el pas d’eliminatòria divendres.

Equip baix i ràpid

Segurament un dels punts forts de la Penya respecte al Kataja és el joc interior, on Jordan i Birgander han de marcar diferències. L’equip finlandès té una plantilla en què la meitat de jugadors són nord-americans –l’únic requisit en la lliga finlandesa és que cada equip ha de tenir cinc integrants locals–: Alex Murphy (Universitat de Florida, NCAA), Alex Marzette (Madeira), Wesley Saunders (Goettingen holandès), Damier Pitts (Valmeira letó), Daniel Bejarano (Hermosillo mexicà) i Matthew Hezekiah (Tànger marroquí). El tècnic és Greg Gibson, que repeteix de la temporada passada. El tipus de joc és ràpid, una mica amb la selecció del país coma mirall, molta intensitat defensiva i sis jugadors del curs passat, cosa que ha facilitat la posada a punt. Per part de la Penya torna a ser dubte el lituà Kulvietis amb el colze inflamat, de manera que podria entrar en la convocatòria Rouff i tornar a la llista Pep Busquets o Pol Molins. Joel Parra és fix.

LA PRÈVIA

És un partit de molta dificultat mental i física; hem d’oblidar l’anterior eliminatòria i veure si podem recuperar algun jugador
La idea és millorar més que assolir una renda gran per anar allà. Hem de jugar amb la mentalitat de millorar
Diego Ocampo
La meva carrera vull que sigui llarga i he de treballar, ajudar l’equip a ser millor i superar eliminatòries
Simon Birgander

Nou desplaçament maratonià

La Penya es desplaçarà demà a Joensuu, petita localitat a una hora en avió d’Hèlsinki. El fet de no saber fins dimecres si jugarien ha fet que els bitllets siguin cars i que no hi hagi prou places. El director esportiu per exemple, no podrà viatjar amb l’equip. La Penya farà dues escales, sortirà a primera hora del matí i arribarà al vespre per entrenar-se. Nogués, amb l’alta mèdica però amb escàs ritme de competició, no viatjarà a Finlàndia i serà a la presentació de l’ACB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)