Eurocopa

Èric Surís

Entrenador de l’Spar Citylift Girona

“No hi ha ventafocs”

Abans del debut, Èric Surís es declara conscient que no poden afrontar la primera fase com fa un any: “Sabem que el grup és molt complicat. Landes és un dels equips més forts de la nostra conferència. Molt físic i amb moltes jugadores expertes i de potencial. Amb el Gernika sempre ens estudiem i coneixem molt, però a hores d’ara ho hem pogut fer menys. L’any passat va ser molt competitiu i incòmode per a nosaltres.”

Queda un tercer rival, el Ceglèd, “el més desconegut –admet Surís–, perquè encara falten dies per jugar-hi”. “Però dels hongaresos que hi havia en el sorteig era el millor classificat i en l’última Eurocopa va quedar primer de grup. No és cap ventafocs. Haurem de treballar molt fins a l’última jornada, segur, a diferència de l’any passat. És un grup com el que va tenir el Landes l’any passat”, conclou.

A més, el debut d’avui arriba en circumstàncies inhabituals, amb molt poc treball col·lectiu pels sis partits disputats a fora en 17 dies: “És una situació paradoxal. D’una banda, és important construir i pensar a mitjà termini, però també és obvi que els partits s’han d’anar tirant endavant, sense excuses, per molt que les circumstàncies siguin ben reals.”

Amb tot, l’estrena a Bilbao té algunes particularitats que poden ajudar. D’entrada, el pavelló: “No és el mateix jugar a Maloste que no fer-ho allà”, admet Surís, que, d’altra banda, adverteix que la competició europea té aspectes que no es poden avaluar com a la FEB: “Ens haurem d’adaptar al bàsquet FIBA, tant se val on juguen. Els partits FIBA fora de casa tenen un plus més de dificultat.” El tècnic es refereix a la manera de jutjar els contactes, més laxa en competició FIBA.

Els altres punts que poden donar un cop de mà són la inestabilitat de la plantilla basca i els elements de desconfiança que introdueixen les derrotes (1-2 a la LLF). “El Gernika està en plena construcció, però també ho estem nosaltres. El seu 1-2 en la lliga no em diu gaire res. Segurament el seu entrenador també està pensant que tant de bo ens pesi a nosaltres el -20 de Salamanca. No te’n pots refiar, perquè és un equip que no trigarà a tornar a guanyar partits i estarà a dalt en la LLF.”

EL 6-0 IDEAL

“Haurem de treballar molt fins a l’última jornada, segur, a diferència de l’any passat”

EL RIVAL DEL DEBUT

“L’1-2 del Gernika a la LLF no em diu res. Ells també poden pensar en el nostre últim -20”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)