Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

Aquest any ens divertirem

El Barça mostra més ambició i fam que en tot el curs passat i humilia el Panathinaikòs anotant 98 punts a Pascual

Seraphin (24 punts), Moerman (16) i Oriola (10): ja no es depèn de Tomic

Només ha fet falta un partit perquè l’afició del Barça hagi agafat trempera, hagi oblidat el malson del curs passat i hagi vist la posada en escena del que serà el Barça de Sito: intensitat, agressivitat, no donar cap pilota per perduda, treball col·lectiu –van anotar 10 dels 11 jugadors que van jugar i cinc van arribar o superar els 10 punts– i que els seguidors se sentin orgullosos del seu equip. Ahir el Barça va fer una cosa difícil d’igualar: anotar 98 punts a Xavi Pascual, un tècnic brillant en defensa. El correctiu de 27 punts denoten que si alguna cosa té aquest equip és fam. Doncs això, a menjar-se el món

L’inici va tenir un intercanvi de cistelles que va ser la tònica predominant en els primers instants. La igualtat es va mantenir fins l’11-12, moment en què els blaugrana van fer una primera estirada (17-12). Xavi Pascual feia defenses alternatives i d’engany iniciant en individual i passant a zona.

Moerman i Seraphin

Això va generar dubtes al principi però ràpidament, amb paciència, primer Moerman obrint la zona i després Seraphin en el joc interior van desfer-la. La falta d’intensitat en la defensa grega i la bona rotació de pilota servien per fugir de la teranyina grega. Els percentatges d’encert en els primers minuts eren impecables (11/14 de dos i 1/2 triples). Però si alguna cosa tenen els equips de Xavi Pascual és que mai li perden la cara al partit, i tot i que la sensació és que el Barça Lassa dominava còmodament, els grecs sempre estaven a dins el matx. Calathes portava el ritme tot i que Heurtel també li guanyava la partida en atac. En el primer quart cap dels dos tècnics havia pogut imposar un dels seus segells en el seu estil de joc: la defensa (24-20).

Rotacions i rotacions

Conscients de la intensitat i el desgast físic dels dos equips abans d’arribar al descans, el Panathinaikòs ja havia utilitzat els 12 jugadors. Sito havia explotat més els seus homes utilitzant-ne nou amb debut en l’Eurolliga d’Oriola i Pressey i sense utilitzar ni Navarro, ni Tomic ni Marc Garcia. En el segon període, després d’un triple de Koponen, el Barça portava 2/3 des dels 6,75 metres. Però allà va començar a errar. Per una banda perquè l’equip ja no estava tan còmode i perquè la intensitat dels grecs obligava a fer accions en els últims segons de possessió que provocaven tirs forçats. En el segon quart els de Sito Alonso van tenir un pèssim percentatge en triples (1/11, amb 10 errors seguits perquè havien anotat el primer llançament). Al descans, 40-35.

La sortida del vestidor, però, va marcar la resta del matx. El Barça va ofegar el PAO amb Pressey obligant Calathes a vigilar que no li robessin la pilota, fet que li impedia generar jugades. Un parcial d’11-0 trencava el partit més de pressa del previst (51-35). La diferència va anar augmentant progressivament amb Heurtel de motor ofensiu, Seraphin exhibint-se amb Moerman, i la festa culminada amb el debut de Marc García amb triple seu inclòs per tancar una exhibició en tota regla. Això només acaba de començar però ja il·lusiona.

Doble ovació a Pascual

Abans del matx l’extècnic blaugrana es va endur dues ovacions. A 13:24 per començar el matx va saltar a la pista des del vestidor i tothom estava pendent de la seva sortida. Després, en la presentació, quan van dir el nom de Xavi Pascual va tornar a haver-hi una ovació.

ELS VESTIDORS

0
minuts
va jugar Navarro, la primera vegada que passa això amb el capità del Barça estant convocat i en condicions per jugar
1:11
minuts
va jugar Marc García en el seu debut en l’Eurolliga
5
jugadors
van anotar 10 punts o més en un gran treball col·lectiu
0/10
triples
havia aconseguit el Panathinaikòs abans d’anotar el seu primer tir exterior
El més important és l’actitud dels jugadors tot i guanyar de molts punts, fet que denota que hi ha ambició i ganes d’èxit
Ha estat una sorpresa per a mi la poca mentalitat de l’equip per guanyar i en últim període, en què ens hem deixat anar
Ha estat una gran victòria d’equip, però tot just acaba de començar tot, queda molt camí per recórrer
Thomas Heurtel
Durant molts minuts l’equip ha transmès el que estem intentant fer aquesta temporada amb intensitat
Sito Alonso
No podem donar la imatge que hem ofert en el quart període, perquè hem abaixat els braços i no pot tornar a passar
Xavi Pascual
El que ha transmès l’equip és el que transmet el dia a dia en els entrenaments; hem fet un gran joc col·lectiu
Adrien Moerman

Sanders és baixa, Tomic no

El Barça Lassa va tenir la baixa de Rakim Sanders, que es va fer una lesió al canell dret. Això va provocar que no pogués participar en el partit d’ahir i tampoc podrà jugar demà contra l’Obradoiro al Palau Blaugrana. Qui sí que va reaparèixer va ser Ante Tomic, que feia un mes que estava de baixa per culpa d’una lesió als isquiotibials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)